Politiet sikrer huset på Bjørndal hvor en familie ble overfalt tirsdag kveld.  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Politiet sikrer huset på Bjørndal hvor en familie ble overfalt tirsdag kveld. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Ranerne kom som pizzabud

Etter å ha lurt seg inn døra, stakk de av med gullsmykker, Rolex-klokker og kredittkort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den profilerte eiendomsmekleren åpnet døren for det han trodde var et pizzabud utenfor hjemmet sitt på Bjørndal i Oslo. Men i stedet stormet det inn fire til seks maskerte menn.

I én time ble ekteparet bundet på armer og ben og terrorisert. Samtidig lyttet ranerne på en politiradio de hadde med seg. Barna på to og fire år sto og så på mens faren deres ble slått med pistol.

Pistol mot tinningen

TV 2 var i dag hjemme hos den sjokkerte megleren. Han fortalte i detalj om hvordan han med en pistol på tinningen ble truet til å gi fra seg to Rolex-klokker, 15.000 kroner i kontanter, konas gullsmykker og flere kredittkort.

TV 2 er også kjent med at ranerne har tappet familiens kort for 30.000 kroner i etterkant.

- Jeg synes det er forferdelig at folk bare kan ringe på døra og rane folk. Det er ikke det vi er vant til, så man begynner jo å tenke litt, sier nabo Terje Greni til TV 2.

Ikke enestående

Det brutale ranet på Bjørndal er ikke enestående. Oslopolitiet jobber nå totalt med fire væpnede familieran som er påfallende like. Alle ofrene er velstående personer av utenlandsk opprinnelse.

- Vi har ikke spesielle spor så langt, men vi har en del opplysninger vi jobber videre med, sier Espen Aas som er stasjonssjef ved Stovner politistasjon.

Advokat Odd Kristian Johansen representerer ett av ofrene. En norsk-vietnamesisk familie som ble ranet i sitt eget hjem i desember.

- På bakgrunn av de mange ran som har vært, som ser ut som har vært svært like er det nødvendig å koordinere etterforskningen. På bakgrunn av det håper jeg politiet setter inn ressurser i etterforskningen, bistandsadvokat Johansen.

- Ikke åpne for fremmede

Politiet oppfordrer nå folk til å være ekstra varsomme.

- Vi må ta noen forholdsregler noen hver/noen og hver av oss. Ikke åpne for fremmede sent på kvelden. Spesielt eldre bør være varsomme, sier stasjonssjef ved Manglerud politikammer, Gro Smedsrud.