Tid for hjem   etter
Tid for hjem etter

Slik får du en egen ungkarsstue

Her kan du lese hvordan gjengen i «Tid for hjem» forvandlet Spellemann-vinnerens hus.

Prosjektet handler om et lite gammelt kjøkken og en slitt stue som til sammen skal bli til et område for vanlige hverdagsfrokoster, minnerike fester og et samlingssted for middagsgjester.

Designet

John Zoffmann vil åpne opp mellom det gamle kjøkkenet og stuen, men han ønsker likevel at en del av det nye kjøkkenet skal være skjult. Vi setter opp en ny lettvegg som dermed lager et skille mellom et grovkjøkken og den «finere» delen av kjøkkenet. Tanken er at det skal være lett å få unna rot og rester når man har besøk, selve oppryddingen kan man ta senere.

I kjøkkenet vil han ha litt amerikansk inspirasjon, innredningen skal ta utgangspunkt i kremfarget Smeg-kjøleskap og -oppvaskmaskin med runde former. Kjøkkenet skal få en halvøy mot stuen, med koketopp og barkrakker. Stort spisebord i nærheten av denne.

Selve stuedelen skal være uformell, egnet for sene nattetimer og musikk. Derfor en diger skinnsofa i vintage stil, retrotapet på veggen, et «high end»-stereoanlegg, en liten bar og diverse gjenstander som gjør rommet personlig. Langt fra minimalistisk!

Les mer om «Tid for hjem» og se flere før- og etter-bilder her!

Arbeidet

Alt av gammel kjøkkeninnredning blir revet, også veggen mellom kjøkken og stue. Det legges en Ask parkett på hele gulvet. Kjøkkenet er en blanding av Ikea skapstammer, Smeg frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin, frittstående åpne stålbenker samt stålhyller fra Elfa.

De faste elementene monteres, halvøy med induksjonstopp og stålvifte, og det settes opp ny lettvegg til det nye grovkjøkkenet.

Alle skapdører og skuffefronter er vanlige ikeafronter uten profiler eller lister. Disse ønsker John i en helt spesiell farge, så dermed snakker vi lakkeringsverksted.

Slikt kan gjøres alle steder der de har lakkeringsverksted, for eksempel der man driver med billakkering. John velger en dyp dyp rødbrun farge i høyglans.

Vegger og tak

Taket er slitt og gammelt og det er stygge overganger mellom kjøkken og stue der vi har revet veggen. I kjøkkenet plater vi på nytt med gipsplater. Disse spesielle himlingsplatene har fals på 4 sider (i stedet for kun på langsidene) og er dermed enklere å sparkle og pusse til et helt slett tak. I stuen trekker vi lerretstak.

I stuen blir de fleste gamle veggene gipset for å lage en god overflate for tapetsering.

John har valgt to ulike tapeter, en ordentlig «retro tapet» funnet i bruktbutikk i Berlin, og en flott ny tapet med litt «vintage» stil.

Baren bygger vi i bøybar mdf, og også denne blir tapetsert i samme tapet som veggen den skal stå mot.

Den siste veggen ved spisebordet blir malt i farge som matcher tapetene.

Ekstra

Til slutt blir stereoanlegg og store høyttalere plassert, møbler båret inn og belysning/ gardiner montert. John har vært på bruktbutikk og samlet lampettskjermer i glass, disse trer han på en nyinnkjøpt stålampe- fot, og skaper dermed en helt unik sak.

Videre har han vært i kjelleren på let etter dekorasjonselementer, det har han funnet - utstoppede ryper ingen hindring.

Det er altså et lekent og personlig rom vi har laget, arbeidsmengden har vært stor, og det er en glad musikant som til slutt får rommene sine tilbake klokken 05.30 en natt til lørdag...

Alt om «Tid for hjem»!