LO leder Roar Flåthen stilte krav til Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet under en fagpolitisk konferanse med Arbeiderpartiet  på Sørmarka mandag.  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
LO leder Roar Flåthen stilte krav til Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet under en fagpolitisk konferanse med Arbeiderpartiet på Sørmarka mandag. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Halve LO stemmer Ap

Arbeiderpartiet styrker sin oppslutning blant LOs medlemmer. Støtten til Fremskrittspartiet er på retur, mens SV og Høyre er like store.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

49 prosent av medlemmene sier de vil stemme Ap, framgår det i en undersøkelse LO har gjennomført blant sine egne. Ap har dermed styrket sin oppslutning i LO med 10 prosentpoeng siden i fjor sommer, men fremdeles er det et lite stykke opp til nivået ved valget i 2005, da 51 prosent foretrakk Jens Stoltenbergs parti.

Fremskrittspartiet taper terreng i LO. Fra en topp på 26 prosent i fjor sommer er partiet nå nede på 21 prosent oppslutning blant LOs medlemmer, skriver Magasinet for fagorganiserte.

Også SV og Senterpartiet er mindre populære blant LO-medlemmer enn de var ved valget i 2005. SV støttes av 8 prosent av LOs medlemmer, mens Sp støttes av 3,5 prosent. Høyre er like stort som SV i målingen, med en oppslutning på 8 prosent.

Selv om de rødgrønne partiene støttes av færre enn for fire år siden, mener 70 prosent av de spurte LO-medlemmene at dagens regjering er best egnet til å håndtere finanskrisen. (©NTB)