Villaran Holmlia (Foto: TV 2)
Villaran Holmlia (Foto: TV 2)

Foreldrene ble mishandlet foran barna

Politiet jakter på ranerne som presset seg inn i hjemmet til en småbarnsfamilie i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tok bare 15 minutter, men det er 15 minutter som vil prege familien for resten av livet. I går skjedde det siste av flere såkalte familieran der maskerte menn bryter seg inn i eneboliger og brutalt raner familier mens de er hjemme.

- Det er en brutal fremgangsmåte som familien er sterkt preget av i dag. Noen har presset seg inn i deres hjem og oppført seg brutalt, og frarøvet de verdier, sier stasjonssjef ved Manglerud politikammer Gro Smedsrud til TV 2.

Bundet og slått

I alt fire maskerte menn ringte på døra hjemme hos familien på Mortensrud i Oslo akkurat da de to minste barna skulle til å legge seg rett før klokken 9 i går kveld.

Med barna som vitner ble foreldrene bundet fast på hender og føtter, truet og slått før ranerne forsynte seg med mobiltelefoner, kontanter og kredittkort.

- De sier at de snakket noe gebrokkent norsk, og at de var ikledd mørke joggeklær, sier Smedsrud.

Leter etter spor

Politiet har i hele dag lett etter spor samtidig som de har avhørt både ofrene og naboer.

Nattens ran er det fjerde familieranet på kort tid. Og selv om det er uvvist om det er sammenheng så er likhetstrekkene slående.

I alle tilfellene var offrene velstående invandrerfamilier, mens ranerne skal ha snakket gebrokkent norsk.

- Vi etterforsker relativt bredt i forhold til avhør, og prøver å se om det er likheter mellom de forskjellige forholdene, sier stasjonssjef ved Stovner politikammer Espen Aas.

Truet og bakbundet

Ranerne skal ha brukt ringeklokken og deretter truet seg inn i huset. Ifølge politiet ble de to voksne stripset og truet med pistol. Den norsk-pakistanske familien på fire var forsvarsløse mot det politiet antar er mellom fire og seks ranere.

Ingen i familien skal ha kommet fysisk til skade.

Store politistyrker lette tirsdag kveld etter ranerne. Et politihelikopter ble også satt inn i jakten på ranerne som skal være ikledt mørke klær.

Natt til onsdag satt familiefaren i avhør hos politiet, og krimteknikere jobbet på stedet for å sikre spor.

Les Johnny Brennas blogg: Ikke et tilfeldig ransoffer!

Klare sammenhenger

I slutten av januar ble en familie brutalt ranet i sitt eget hjem på Økern i Oslo. De ble overrumplet av maskerte menn med tapetkniv og pistol. Også i julen skjedde et lignende ran. Disse sakene er ikke oppklart og politiet ser klare likheter mellom ranene.

Samtidig utelukker de ikke at noen kan ha lest om de to andre ranene i avisen og forsøkt å kopiere dem.

Knivran på Furuset

Også på Furuset i Oslo ble en mann ranet tirsdag kveld. Ransofferet ble knivstukket under ranet og er sendt til Ullevål sykehus med stikkskader i magen. Ranet skjedde like før klokken 22.

Bevæpnet politi leter nå etter gjerningsmennene som var utstyrt med kniv og balltre, skriver Dagbladet.no.