skate2_teaser_logo
skate2_teaser_logo

Skate 2 anmeldelse

Ny og kraftig forbedret.

Tilbake i byen!

Etter et fengselsopphold er jeg endelig tilbake i byen! Mye har skjedd siden sist, blant annet har det vært et stort jordskjelv som ødela de fleste bydelene. Nå har byen blitt bygget opp igjen til den nokså ugjenkjennelige, New San Vanelona, eller New San Van, som den kalles på folkemunnen.

For å bli kvitt fengselsstanken ble jeg straks tatt med til en lokal skatesjappe hvor jeg kunne velge fritt hvordan jeg ville se ut. For å likne mest mulig på meg selv, synes jeg det var artig at jeg kunne velge mellom alt fra øyenfarge og hårsveis til sko og truckere.

På scratch.

På starten av Skate 2 traff jeg på Slappy, Eric Koston og et par andre kjenninger fra det første Skate. Slappy og proffskaterne kjente også meg igjen, men ingen av dem trodde at jeg fortsatt kunne klare de største triksene. Slappy har fått oppgradert skateparken sin, og der måtte jeg vise dem at jeg fortsatt kunne noen gamle kunster før jeg ble sluppet ut på gatene alene. For dem som aldri har spilt Skate, eller ikke er så veldig kjent med hvordan kontrollsystemet fungerer, så er det en gjennomgangsvideo som viser hvordan det skal gjøres.

Skate 2 - Step off
Skate 2 - Step off

Nye muligheter

I tillegg til det realistiske og logiske kontrollsystemet har det i Skate 2 blitt mulig å gå rundt på beina, noe som jeg syntes var helt genialt da jeg fant drømmetrappa. Istedenfor å kjøre en lang omvei for å komme til toppen, kunne jeg rett og slett bare spasere opp trappa. Da jeg først var på beina kunne jeg også skyve rundt på picknic-bord, railer og kickere og sette dem ned trapper eller hvor jeg ville. Nå som det først har blitt mulig å sette beina i bakken har det også blitt mulig å ta foot plants og andre step off-triks som jeg synes bidrar til å gi Skate 2 et friskt pust. Noen andre nye triks var hippie jumps, hand plants og finger flips.

Lyd og bilde

Grafikken på Skate 2 har blitt mer fargerik og realistisk. På det første Skate var selve bildet blassere, men nå har det blitt en mer naturlig fylde. I tillegg gikk det an å velge mellom den vanlige kameravinkelen og en som er noe høyere. Noe jeg la spesielt merke til var bilde og grafikken da jeg ikke klarte å lande triksene. I tillegg til mykere bevegelser, skjedde det ofte at jeg ikke datt med hele kroppen i bakken, men klarte å holde meg på beina.

Lydbildet har også blitt bedre, både på effektene og musikken. Spillet har en lang liste med nye og gamle sanger fra artister som blant annet Wu-Tang Clan og Public Enemy.

Skate 2 - Handplant
Skate 2 - Handplant

Karriere som skater

Da jeg kom ut av parken til Slappy kunne jeg skate rundt og utforske byen på egenhånd. Stadig fant jeg gode spots, og på mange av dem var det konkurranse om å få den beste poengsummen på akkurat det stedet. Rundt omkring i byen stod det også kjente skatere og fotografer som ga meg oppdrag, hvis jeg ønsket det.

Oppdragene var gjerne av typen å lande kule triks på utsatte steder, eller å få til et bra run på film.

Ofte lærte jeg meg de nye triksene i Skate 2 gjennom oppdrag, ved å for eksempel ta en foot plant ut en trapp, eller en finger flip over en gap. Bildene fotografene tok av meg ble som regel med som innslag i Trasher og Skateboard Magazine, noe som satt fart på karrieren ved at jeg ble mer kjent i miljøet. Da jeg ble så pass kjent at jeg ble sponset av Zero, ga de meg gratis Zero-plater og en egen park hvor jeg kunne trene.

Utover i karrieren ble flere parker ble åpnet for meg og for å slippe å skate rundt i byen og lete etter parker eller oppdrag kunne jeg se på kartet og ”warpe” meg dit jeg ville.

Tyttebær politi

I byen er det flere vektere enn tidligere, og de gjorde alt de kunne for å holde meg unna visse steder. Det skjedde flere ganger at jeg hadde fem illsinte karer løpende etter meg. Da ble vinkelen på kameraet dratt lenger bakover så jeg fikk bedre oversikt, sånn at jeg kunne ungå å gå på trynet eller bli tatt igjen av vekteren som ga meg juling og kastet meg bort fra området. Men hvis jeg ikke ville bli plaget av vaktene, gikk det an å betale litt penger til Big Black som hjalp meg med å holde vaktene unna i 5 minutter.

I freeskate-modusen går det også an å ta bort alt av fotgjengere og trafikk, noe som gjør alt mer behagelig.

Skate 2 - GvR
Skate 2 - GvR

XBOX Live

Gjennom XBOX Live skatet jeg sammen med andre skatere i en Freeskate-modus. Der kunne jeg skate i fred og se på at de andre tok noen triks. Ganske morsomt å stå i bunnen av en trapp og se på at de andre kom ned, da fikk jeg også lært meg noe nytt å prøve på. Jeg kunne også konkurrere mot andre folk om å få mest poeng ned forskjellige trapper og gap’er.

Innimellom fikk jeg til noen kule run, og da redigerte jeg dem i replay editoren og la dem ut gjennom Skate Reel på XBOX Live som skrytevideoer. Skate 2 byr på flere nye muligheter for å få til akkurat den kameravinkelen jeg ville ha. For ca 50 kr lastet jeg ned en pakke som gjorde ting enda bedre. Det ble blant annet mulig å sette kameraet på skinner slik at flyten i filmen ble bra. Hvis noen har for dårlig tid til å bli proffskater, eller gir opp, kan man også få kjøpt en pakke som åpner alt Skate 2 har å by på gjennom XBOX Live.

Konklusjon

Etter mange hundre timer spilling av Skate og noen hundre timer spilling av Skate 2, synes jeg Skate 2 er et fantastisk bra spill. Det jeg syntes manglet mest i det første spillet har kommet med i toern. Generelt går alt mye smoothere og det jeg liker best er at det går an å gå rundt og skyve picknic-bord og andre ting dit man vil, slik at man kan lage den ultimate spot’en. Fotgjengerne har også blitt flinke til å hoppe unna der jeg skatet, noe de ikke var i det første spillet.

Det jeg synes var negativt med Skate 2, var at mange av skateparkene ikke var så bra. Mange av dem tar helt av, og andre er litt for trange. Jeg ville heller ikke klaget om det åpnet seg noen flere steder og parker utover i spillet. Men New San Van har blitt større og bedre. I tillegg til mange nye bra plasser å skate inne i byen, kunne jeg også kjøre race mot andre ned et stort fjell.

Karakter

rank_5
rank_5