godofwar2_kratos_2560widescreen
godofwar2_kratos_2560widescreen

God of War

2 sverd festet til kjettinger, en hevnlysten kriger og et hav av blod.

God of War er et hektisk action eventyr inspirert av fantasi og gresk mytologi.

Historien utfolder seg i antikkens Hellas hvor man spiller krigeren Kratos, som vil gjenvinne sin frihet ved å drepe sin tidligere herre, guden Ares.

På hans ferd møter Kratos all verdens fiender og monstre fra mytologiens mørke side. Spillet byr et heftig kampsystem som ser like lekkert ut som det er enkelt å beherske. Bruk kjettingsverd kombinert med overnaturlige evner for å beseire fiendene mens du samler erfaring som lar deg oppgradere ferdigheter og åpne nye.

Selv om lite av innholdet i God of War skiller seg fra andre tredjepersons actionspill er det noe med måten man skrur delene sammen på og det var der God of War lyktes. Musikk, kontroller, grafikk, kampsystemet, magi, fiender, historie og alle de andre bestandlene var så godt sammensatt at spillet solgte i bøtter og spann og Kratos ble allemannseie.

kratos
kratos

Det at spillet hadde en voksen undertone var også med på å dra opp salget. Sony, som ga ut spillet, gjorde en genistrek ved ikke å dumme det ned for å nå ut til barn, men heller gi det 18 års grense og inkludere blod og sex. Nå er hverken blod eller sex nødvendig for å lage gode spill, men lager man et actionspill for en eldre målgruppe virker det feks. litt dumt om halshuggede fiender ikke gir fra seg blod.

Den offisielle God of War 3 siden.