Nekter skyld for dødelig spark

Mannen som er tiltalt for å ha sparket 31 år gamle Jonas Pedersen slik at han døde i Oslo sentrum den 6. desember i fjor, nektet straffskyld da straffesaken mot ham startet i Oslo tingrett onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jonas Pedersen ble slått og sparket av to menn som hoppet ut av en bil på Europarådets plass i Oslo sentrum ved 17-tiden på ettermiddagen den 6. desember i fjor.

Et overvåkingskamera i området like ved Oslo City filmet hele opptrinnet. Der ser man hvordan 31-åringen ble overfalt av to personer og forlatt liggende midt i gata mens gjerningsmennene forsvinner i en bil.

Ingen av de tre polske mennene som er involvert, erkjente straffskyld etter tiltalen om legemsbeskadigelse og for å stukket av etterpå. To av dem er brødre og er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Den ene erkjente delvis straffskyld etter tiltalen, men sa i retten at han ikke la merke til at hans yngre bror skal ha sparket offeret i ansiktet.

– Jeg så at han tok sats for å sparke, men jeg så ikke at han sparket. Så gikk jeg tilbake til bilen. Jeg har aldri vært i en slåsskamp tidligere. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, sa 48-åringen i retten ifølge VG Nett.

Politiet mener det er den 45 år gamle broren som sparket Pedersen da han forsøkte å komme seg opp etter å ha blitt slått. 31-åringen ble påført livstruende skader i hodet, og våknet aldri opp igjen. To dager etter overfallet døde han på sykehuset. (©NTB)