apotek2 (Foto: Scanpix)
apotek2 (Foto: Scanpix)

Spar penger på apoteket

Les svarene fra nettprat nedenfor!

Å være kronisk syk kan være dyrt. Derfor bør du sette deg inn i reglene for resepter og frikort. Det kan være mye å spare.

Hvis du aldri har vært avhengig av legemidler før, kan det være mye å sette seg inn i. For hva er forskjell på blå, hvit eller grønn resept. Og hvordan kan du skaffe deg frikort? Spørsmålene er mange, men hjelpen er nær.

Blå resept på medisiner for korniske smerter

Er kjent med at man nå med kroniske smerter kan få enkelte medisiner på blå resept hvis en spesialist søker. Gjelder dette f.eks Nobligan Retard? Dette spør en av seerne våre. Les svaret fra Gunhild Sandvik nedenfor.

Farmasøytens sparetips

-Hvis du ikke er flink til å spare på kvitteringer, kan ditt faste apotek hjelpe deg, forteller Gunnhild Sandvik fra Apotek1 Løren.

Alle apotek har nemlig oversikt over hva du har handlet på resept, og kan skrive ut en kvitteringsliste til deg. Hvis du har handlet på flere apotek, må du nok be om utskrift fra hvert sted.

Formålet med dette er å finne ut om du har kjøpt legemidler for mer enn 1780,- kroner, som er grensa for å få frikort. Husk at også timer hos lege, fysioterapeut og psykolog skal regnes med. Søknad om frikort sendes sammen med kvitteringene til NAV.

Les svarene fra Gunnhild Sandvik fra Apotek1 nedenfor!