– Nomader drept i Afghanistan

Amerikanske styrker i Afghanistan blir enda en gang beskyldt for å ha drept sivile. Denne gangen skal et angrep ha rammet nomader vest i landet. Ifølge politiet er minst tolv drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg skal flere titall dyr ha blitt drept i luftangrepet mot en leir i Gozara i Herat-provinsen.

– Seks kvinner og to barn var med sikkerhet sivile, men jeg kan ikke med 100 prosents sikkerhet si om de døde mennene også var sivile, sier politisjefen i regionen, Ikramuddin Yawar.

Videoopptak som nyhetsbyrået Reuters har fått tak i, viser liket av minst ett barn. Flere døde mennesker og dyr er å se på filmen.

Angrepet fant sted mandag, og ifølge amerikanske militære kilder ble 16 opprørere drept, blant annet den ettersøkte Gholam Yahya Akbari.

– Yahya viser ingen respekt for menneskeliv ved å operere blant sivilbefolkningen når han vet han er mål for koalisjonsstyrkene, sier oberstløytnant Rick Helmer, som er talsmann for de amerikanske styrkene.

En overlevende sier at bombingen startet ved 4-tiden om morgenen og at 13 personer i teltene og tre besøkende ble drept.

Ifølge regionens politisjef var det også opprørere blant de drepte.

– Det var militante blant de døde, men vi vet ennå ikke hvor mange ettersom vi fortsatt etterforsker saken, sier han. Det er funnet rester etter geværer i leiren og to stjålne biler like ved.

Han føyer til at om lag 60 dyr og 18 telt ble ødelagt i bombingen.

Det bodde om lag 100 familier i leiren. (©NTB)