Osama bin Laden.  (Foto: Scanpix/)
Osama bin Laden. (Foto: Scanpix/)

Kan ha funnet bin Laden

En amerikansk professor i geografi hevder han har funnet verdens mest ettersøkte terrorist, Osama bin Laden, og det ved bruk av svært uvanlige metoder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En matematisk metode for å lokalisere utrydningstruede dyr, kan også brukes til å finne mennesker, mener professoren fra California. Ved å benytte seg av denne metoden og satellittbilder, har han pekt ut tre mulige hus i nordvest Pakistan hvor bin Laden kan oppholde seg, ifølge den britiske avisa Telegraph.

Verdens mest ettersøkte terrorist

Professoren skal blant annet også ha faktorisert inn Osama bin Ladens kroppsstørrelse, behovet hans for elektrisitet og ekstra plass for livvakter.

Forskningsteamet skal dermed ha landet på Parachinar, en pakistansk by rett ved grensa til Afghanistan. Denne byen ble også brukt som gjemmested for mujahideener under den sovjetiske invasjonen av Afghanistan på 80-tallet.

Kan revolusjonere etterretningen

- Vi tror vår studie er verdens første vitenskapelige tilnærming for å lokalisere bin Laden, sier professoren i en forskningsrapport publisert i MIT International Review.

Professoren hevder videre at metoden kan benyttes gjentatte ganger, når amerikansk etterretning får ny informasjon i saken.

Andre terrorforskere er imidlertid ikke like imponerte over professorens teorier, ifølge USA Today.

- Ideen om at man kan identifisere tre bygninger i en by med en halv million innbyggere, og særlig da i et land disse forskerne mest sannsynlig aldri har besøkt, er overdrevent optimistisk, sier Kim Rossmo ved Texas State University, som har samarbeidet med det amerikanske forsvaret med å lokalisere terrorister.