Obama lover tett samarbeid med Kabul

USAs president Barack Obama skal i en telefonsamtale med sin afghanske kollega Hamid Karzai ha lovet å samarbeide tett med regjeringen i Kabul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to snakket om kampen mot opprørere, USAs vurdering av situasjonen og presidentvalget i august, ifølge en kunngjøring fra Karzais kontor. Det skal være første gang de to snakker sammen etter at Obama ble innsatt som president for en knapp måned siden.

Samtalen ser ut til å ha funnet sted kort tid etter at det ble klart at Obama har beordret ytterligere 17.000 soldater til Afghanistan. USA har allerede 38.000 soldater i landet.

Ifølge Obama skal soldatene stabilisere en sikkerhetssituasjon som har blitt brått verre den siste tiden. Første kontingent av de 17.000 skal være på plass i Afghanistan til våren, mens de resterende vil bli sendt til sommeren.

Soldatene er del av en militær opptrapping som analytikere tror kan resultere i at USA får om lag 60.000 soldater i Afghanistan innen 18 måneder. I valgkampen i fjor høst lovet Obama nær en fordobling av styrkenivået i Afghanistan.

Senator John McCain, Republikanernes kandidat i valgkampen, hilste de nye styrkene velkommen. (©NTB)