Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke solgt for 675 millioner

Polaris Media har kjøpt Sunnmørsposten AS i Ålesund og Romsdals Budstikke AS i Molde, trykkerivirksomheten og Edda distribusjon for 675 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er en stor medieaktør i Midt- og Nord-Norge blitt enda større. Polaris Media, som er bygd opp rundt Adresseavisen og Harstad Tidende Gruppen, er med dette oppkjøpet blitt den ledende medieaktøren i landsdelen.

– Vi er meget fornøyd med den inngåtte avtalen, dette er et kjøp som er helt i tråd med Polaris Medias strategi, sier konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch.

Det britiske eierselskapet Mecom Groups og David Montgomery har hatt store problemer, og det er ventet at også resten av Edda Medias mediebedrifter i Norge vil bli solgt. A-pressen er en aktuell kjøper.

Etter oppkjøpet vil Polaris Media bestå av 21 medieselskaper med papirutgaver og digitale tjenester, fire radiokanaler, to TV-stasjoner og i tillegg fire trykkerivirksomheter. Mediebedriftene i konsernet har 1.050 ansatte og i tillegg 450 avisbud.

Avisen Sunnmørsposten har et daglig opplagstall på ca. 33.700 aviser, og nettsiden www.smp.no har om lag 85.000 ukentlige unike brukere.

Edda Medias trykkeri i Ålesund er det ledende trykkeriet på Nordvestlandet med trykking av over 20 forskjellige titler per uke. (©NTB)