Solbakken  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Solbakken (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Solbakken vil ta City-skalpen

...og tror det er mulig.

FC København fikk ikke den enkleste motstanderen da de trakk milliardærlaget Manchester City i Uefa-cupens 16-delsfinale.

Ståle Solbakken innser at laget må spille opp mot sitt aller høyeste nivå, men tror danskene kan ryste de lyseblå fra Manchester.

- Dersom vi spiller opp mot vårt beste, så blir kampen plutselig jevn. Og slår vi City er vi plutselig bare én kamp fra kvarfinalen, sier Solbakken til sporten.dk før hjemmekampen onsdag kveld.

- Spiller med press
Den norske treneren mener guttene hans faktisk har press på seg når de løper ut i Parken.

- Dette er på en måte bonuskamper for oss, fordi klubben har aldri vært i denne situasjonen. Sånn sett har vi alt å vinne, men presset kommer fordi vi vet at dersom vi gjør en strålende prestasjon, så er det muligheter for å gå videre, fortsetter FCK-treneren.

Skal ignorere Robinho
Solbakken har i alle sine sesonger i Danmark klart å lede FCK til europacupspill, og har en plan for hvordan Premier League-laget skal overvinnes.

- Vi skal vinne ved å bare være FCK. Vi skal spille vårt beste, og ikke tenke så mye på Manchester City. Vi skal nesten ikke tenke på Robinho, selv om vi selvfølgelig skal holde øye med ham, men det handler om hvor gode vi er. Er vi opp mot 100 prosent, så er vi veldig gode, mener Solbakken.