Rodriguez (Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS)
Rodriguez (Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS)
Alex Rodriguez (Foto: RAY STUBBLEBINE/REUTERS)
Alex Rodriguez (Foto: RAY STUBBLEBINE/REUTERS)

- Jeg var ung og naiv

Alex Rodriguez tar selvkritikk, men hevder han ikke visste han gjorde noe galt da han tok anabole sterioder fra 2001 til 2003.

USAs største baseball-stjerne har preget overskriftene den siste uken etter at det ble kjent at han avla positiv dopingtest i 2002.

Testene var kun ment for å kartlegge dopingbruken i Major League, og for å finne ut om det var nødvendig å begynne med dopingtester i ligaen.

«What goes around...»
Etter flere år med dopingskandaler og etterforskning kom resultatene av de «hemmelige» testene for en dag. A-Rods navn sto på listen.

Mannen som ble sett på som baseballens frelser var akkurat like lite ren som alle de andre spillerne han har kritisert for juks.

Tynn forklaring
Rodriguez, som er USAs best betalte idrettsutøver, stod fram på ESPN og innrømmet bruk av ulovlige midler, men kom ikke med noen offisiell uttalelse før i kveld. Foran et massivt pressekorps leste han opp sin forklaring:

- Jeg trodde ikke det jeg tok var steroider. Det er en del av det å være ung og naiv. I og med at jeg fikk tak i det over disk falt det meg ikke inn at dette kunne være ulovlig, sier han.

Les bloggen: En hel nasjon i tusen knas.

Sluttet da dopingtestene kom
A-Rod står også fast ved at han kun brukte steroider mellom 2001 og 2003, sistnevnte år ble han kåret til ligaens beste spiller.

- Da ligaen bestemte seg for å begynne med dopingtester forstod jeg hvor alvorlig dette var, og bestemte meg for å slutte med en gang, hevder Rodriguez

Slipper ustraffet
Da pressen spurte om han ikke burde visst bedre, svarte Rodriguez:

- Jeg skulle ønske jeg visste det. Jeg var 25-28 år og ganske naiv. Men jeg var nysgjerrig, så jeg ga det et forsøk.

A-Rod, regnet som en av tidenes beste spillere, er umåtelig populær i USA. Mannen som er den yngste noen sinne til å slå 500 home runs i karrieren, kommer ikke til å få noen straff for dopingbruken.