Street_fighter_2_xboxlive_arcade_12 thumb
Street_fighter_2_xboxlive_arcade_12 thumb

Street Fighter 2

Før DOA, Tekken, Soul Calibur og alle de andre var det gatekamp som herjet.

I 1991 kom Street Fighter 2 på arkademaskiner rundt i Japan. Spillet ble en umiddelbar suksess og har fått æren for å ha kickstartet fightingame bølgen som skyllet over oss på 90 tallet.

SF2 ligner til dels på SF1, men gjør alt bedre og større. I originalen kunne man bare spille som Ruy og Ken, mens SF 2 ga deg 8 spillbare karakterer og 4 bosser.

Spesial angrep utføres ved forskjellige knappekombinasjoner, dette er standard i dag, men SF var blant de første. Spillet var også det første til å ta i bruk combos.

I den japanske versjonen av spillene er det litt forskjell på navnene til bossene. M. Bison som er siste boss i den amerikanske og europeiske utgaven heter i den japanske utgaven Vega. Den første bossen du møter er en farget bokser. I Japan heter han M. Bison, men da spillet skulle slippes i Amerika og Europa ble navnet og utsende litt for likt Mike Tyson, så de roterte på navnene for å unngå mulige søksmål. Så i den japanske utgaven heter Bison Vega, Balrog heter Bison og Vega har navnet Balrog.

Før Street Fighter 4 kommer til fredag kan man jo kose seg litt med denne videoen fra SF2 og lulle seg inn i nostalgia land.