Postansatte måtte i isolat etter at de fikk fysiske plager i kontakt med et brev adressert til Israels ambassade. (Foto: TV 2)
Postansatte måtte i isolat etter at de fikk fysiske plager i kontakt med et brev adressert til Israels ambassade. (Foto: TV 2)

Israel-brevet inneholdt cs-pulver

De to postansatte ble utsatt for tåregassen i pulverform.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brevet som var adressert til den israelske ambassaden inneholdt cs-gass i pulverform. Det opplyser PST til TV 2 i ettermiddag.

- Den mengden med cs-gass som brevet var påført er relativt ufarlig for mennesker, sier informasjonsrådgiver i PST, Martin Bernsen til TV 2.

PST overtok etterforskningen av trusselbrev-saken i går, og vil fortsette arbeidet med å spore opp avsenderen av brevet.

Det er bekreftet at brevet inneholdt trusler mot den israelske ambassaden og at det var skrevet på norsk. Noe mer vil ikke Bernsen si om innholdet i brevet.

Isolat

De to postansatte ble lagt i isolat etter hendelsen, men ingen fikk alvorlige skader etter reaksjonen på innholdet i brevet.

Før jul mottok 15 amerikanske ambassader brev i posten som inneholdt hvitt pulver, inkludert ambassaden i Oslo. Alle brevene ble sendt 8. desember. Etter flere tester ble det imidlertid slått fast at pulveret ikke var farlig.

Amerikanske myndigheter har vært ekstra på vakt for hvitt pulver etter 2001, da konvolutter med miltbrann ble spredd landet over. Fem personer døde den gang av det farlige pulveret.