VELGER NORGE: Stellan Skarsgård gjør stor suksess i Hollywood. Du så han sist som en av Meryl Streeps beilere i «Mamma Mia».
VELGER NORGE: Stellan Skarsgård gjør stor suksess i Hollywood. Du så han sist som en av Meryl Streeps beilere i «Mamma Mia».

Fra Mamma Mia til ny norsk film

Skal samarbeide med Hans Petter Moland igjen.

- Jeg skal gjøre en film med Hans Petter Moland i Norge. Jeg ser veldig fram til det, sier Stellan Skarsgård når «God kveld Norge» møter ham i Roma for intervju.

SAMARBEIDER: Stellan Skarsgård (t.h.) forteller at hans neste
  film blir den norske «Regnskap», regissert av hans Petter Moland.
SAMARBEIDER: Stellan Skarsgård (t.h.) forteller at hans neste film blir den norske «Regnskap», regissert av hans Petter Moland.

Spiller drapsdømt

Hans forrige rolle var i suksessefilmen «Mamma Mia». Skarsgård har jobbet med regissør/regissøren Moland to ganger tidligere, i filmene «Aberdeen» og «Kjærlighetens kjøtere». Han har lenge ønsket å jobbe med regissøren igjen. Og nå har filmveteranene blitt enige om å jobbe sammen i den hittil ukjente norske filmen.

- Filmen heter «Regnskap». Den handler om en fyr som kommer ut fra fengselet etter å ha sonet tolv år for drap, forteller svensken som akkurat nå er midt i innspillingen av «Frankie and Alice» hvor han spiller mot Halle Berry.

I mai blir Skarsgård å se i oppfølgerfilmen til «Da Vinci-koden», «Engler & demoner».

Menn med suksess

Hans Petter Moland er en av Norges mest suksessfulle regissører. I tillegg til de to spillefilmene han har gjort med Skarsgård, har han regissert «The Beautiful Country», og hadde i 2006 stor suksess med «Gymnaslærer Pedersen» med Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner i hovedrollene.

Skarsgård har de siste årene vekslet mellom å spille i store dyre Hollywood-produksjoner og mer uavhengige filmer. I tillegg til «Mamma Mia» var han også å se i de to siste «Pirates of the Caribbean»-filmene. Selv om han har jobbet mye i USA de siste årene, bor han hjemme i Sverige.

Få tilbud fra Norge

- Jeg velger roller akkurat slik jeg har gjort tidligere. Jeg tar de rollene jeg har lyst til, sier den populære svensken.

Foruten om Moland-filmene har Skarsgård ikke vært å se mye i norsk film.

- Jeg har faktisk ikke fått så mange interessante tilbud fra Norge, sier Skarsgård.

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»