PENT: «Killzone 2» skuffer ikke på den grafiske siden.
PENT: «Killzone 2» skuffer ikke på den grafiske siden.

Se de usensurerte bildene i «Killzone 2»

Uavhengig av forgjengerne - dette spillet engasjerer.

Mye har blitt sagt om actionspillet «Killzone 2» siden den spekulative annonseringen på spillmessen E3 for noen år tilbake. Det å introdusere en animasjonsfilm som «in-game footage» viste seg å gjøre både fans og kritikere skeptiske til hva utviklerne Guerilla Games reelt sett kunne klare å få ut av Playstation 3. Fire år senere er spillet her og dommen klar.

Kolonisering og rasehat

Likt de tidligere spillene på Playstation 2 og PSP foregår «Killzone 2» i et univers der mennesket har kolonisert seg på flere planeter og splittet seg til to forskjellige raser. På den ene siden har du de litt kjedelige og sjåvinistiske i Interplanetary Strategic Alliance (I.S.A), og på den andre det spennende og onde Helghastimperiet der hver soldat høres ut som Darth Vader med kraftig kols.

Se den usensurerte traileren under!

Advarsel! Videoen kan inneholde sterke bilder og har anbefalt aldersgrense 18 år!

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Les også: «Chrono Trigger» på Nintendo DS!

Med flere tiår i konflikt har det opparbeidet seg et forrykende hat mellom partene og når vi trer i rollen som I.S.A.-sersjanten Tomas «Sev» Sevchenko er han og hans noe usmakelige medsoldater i full gang med å invadere hjemplaneten til Helgasterne. Og med «usmakelige soldater» mener jeg spesielt to av dine lagkamerat (Rico og Natko) som på linje med gutta i «Gears of War» virker som de mest ignorante, ustabile og sjåvinistiske soldater en kan tenke seg.

Lys og farger

Jeg ble spesielt imponert over hvor gjennomført bruket av lys og farger var. Ved å bruke markante toner som blått, rødt og gult ble atmosfæren drastisk endret i en ellers ganske så grå og mørk opplevelse. Det har også merkbart blitt brukt ressurser på den kunstige intelligensen i spillet. Med naturlige overganger fra skyting til løping og løping til dekning, ga det et troverdig inntrykk av soldater i strid.

Les også: Når ikke helt opp: «Skate 2»

Litt upresis

Selv med muligheten til å ta dekning og sensitiviteten på maks føles det å panorere over slagmarken tregt og upresist i forhold til andre spill i samme sjanger. Her hadde det sikkert ikke vært dumt å la seg inspirere av «Call of Duty»-seriens «pop and lock» som assisterer spilleren og gir en litt mer presis opplevelse.

FIENDEN: Helghastimperiet og disse skumle folka er de du skal kjempe mot.
FIENDEN: Helghastimperiet og disse skumle folka er de du skal kjempe mot.

Imponerer med noen mangler

Uavhengig av idiotene og det faktum at jeg i forkant ikke hadde fullført forgjengerne, ble jeg allikevel engasjert i «Killzone 2» sin historie som ga meg vel så god underholdning som andre skytespill. Men etter snaue syv timer takket actioneventyret for seg til fordel for åpenbare planer om en oppfølger, og jeg må innrømme at jeg ble noe skuffet.

«Killzone 2» er uten tvil det mest grafisk imponerende spillet jeg har spilt, men en litt treg kontroll og korte historie gjør at helhetsinntrykket faller på årets første grafikkbombe.

Plattform: Playstation 3.

terningkast 4
terningkast 4

(Online delen ble ikke inkludert i anmeldelsen da den for alle vil bli tilgjengelig 25. februar.)

Flere spillanmeldelser på waschera.no!

Hver onsdag er spilldag på Waschera! Følg med kl. 16!