lesbisk bryllup
lesbisk bryllup

Historisk lesbebryllup i amerikansk tv-såpe

Mandag var amerikanske såpeseere for første gang vitne til et lesbisk tv-bryllup i serien «All My Children» på ABC.

Storslåtte tv-bryllup er hverdagskost, men likekjønnede par som gir hverandre sitt «ja» er like uvanlig som julesnø i Hollywood - i alle fall til nå. Mandag formiddag lovet nemlig karakterene Bianca Montgomery (Eden Riegel) og Reese Williams (Tamara Braun) hverandre evig troskap i såpeserien «All My Children» på tv-kanalen ABC. Det skriver cnn.com.

- Jeg lover å elske og ære deg og være trofast hos deg. Det er hos deg jeg hører til, sier en tårefull Reese under seremonien.

art.soap.opera.wedding.abc
art.soap.opera.wedding.abc

Negative reaksjoner

Eden Riegel, som spiller Bianca Montogmery, sier til cnn.com at de negative reaksjonene florerte da karakteren hennes kom ut av skapet.

- Det var mye negativitet i begynnelsen, men etterhvert har seerne blitt vant til situasjonen, sier hun.

- Dette er virkeligheten

Hos USAs største organisasjon for homofil og lesbisk frigjøreing, mottas nyheten positivt.

- Dette er virkeligheten. Når vi ser at et lesbisk par gifter seg på tv reflekterer det simpelthen det som skjer i samfunnet vårt, sier leder Neil Guioliano i Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

Homovennlige ABC

Homofil kjærlighet er ikke uvant kost for ABC-seerne. I «Brothers and Sisters»inngikk Kevin (Matthew Rhys) og Scotty (Luke MacFarlane ) partnerskap. I «Grey's Anatomy» hadde Callie (Sara Ramirez) og Erica (Brooke Smith) en kjærlighetsaffære. Denne tok imidlertid brått slutt, og pressen begynte raskt å spekulerte i om lesbescenene ble for mye for amerikanerne.

HOMSEBRYLLUP: Kevin og Scotty gir hverandre sitt
  ja i sesongens siste «Brothers and Sisters» på TV 2.
HOMSEBRYLLUP: Kevin og Scotty gir hverandre sitt ja i sesongens siste «Brothers and Sisters» på TV 2.

Men ifølge ABCs offisielle Grey's Anatomy-sider, var det i forrige episode (sesong 5, journ.anm.) av legeserien duket for et nytt lesbekyss: mellom Callie (Sarah Ramirez) og Dr. Robins (Jessica Capshaw ).

Hos de frustrerte fruene på Wisteria Lane er homofil heller ikke et ukjent fenomen. Brees (Marcia Cross) sønn Andrew (Shawn Pyfrom) har nylig fått mannlig samboer.

«Brothers and Sisters»,«Frustrerte fruer» «Grey's Anatomy» sendes på TV 2.

Felles ekteskapslov

I USA anerkjenner flere delstater homofile partnerskap, men på føderalt plan er ikke ekteskap eller partnerskap mellom likekjønnede par anerkjent. Her hjemme trådte en ny ekteskapslov i kraft 1. januar i år. Loven likestiller ekteskap mellom likekjønnede og ulikekjønnede par, og åpner blant annet opp for lik adopsjonsrett og kunstig befruktning av lesbiske.

Hold deg oppdatert på underholdningsstoff på tv2underholdning.no.