Fokus Bank screenshot
Fokus Bank screenshot

Forskjellsbehandlet av banken

Konsernsjef fikk ja, pølsemaker fikk nei til kompensasjon for tap på samme fond i Fokus Bank.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da han så sin private investering på 1,4 millioner nær bli halvert i eiendomsfondet Aberdeen Norge II, truet Stig E. Paulsen med å bytte bank. Paulsen er konsernsjef i legemidddelfirmaet H. Lundbeck.

Han fikk imidlertid så god kompensasjon fra Fokus Bank at han valgte å bli. Andre kunder fikk nei, skriver Dagens Næringsliv.

Opprørt

Pølsemaker Erik Michelsen (79), hans bror og sønn plasserte fem millioner kroner i samme fond etter å ha blitt lovet «lav til moderat risiko» av Fokus Bank. De er opprørte over at andre kunder som har gjort tilsvarende investering, har fått tilbud om et hemmelig forlik med Fokus Bank om full kompensasjon.

- Jeg har hørt at andre kunder i samme fond har fått tilbud om å tilbakebetale hele sitt tap. Banken bør behandle folk likt. Det går ikke an å betale til noen, og ikke til andre, sier Stein Michelsen til avisen.

Avvise avtale

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank sier at banken ikke har inngått noen avtaler om erstatning eller kompensasjon med bakgrunn i investeringer i et produkt.