dungeons and dragons rulebook closeup
dungeons and dragons rulebook closeup

Dungeons & Dragons

Et av de viktigste spill i moderne spillhistorie.

Dungeons&Dragons ble skapt i 1974 av Gary Gygax . Det var det første rollespillet og står fremdeles som det mest populære med stadig nye utgivelser og supplement.

Spillet skiller seg fra andre spill ved at spilleren lager seg en karakter fra et utvalg av vanlige (eller mer uvanlige) fantasy raser som alver, dverger, gnomer eller mennesker for så å "bli" figuren.

Spillet ledes av en DM (kort for Dungen master), DM`s rolle er å skape historien i spillet og styre alle figurer spillerne møter på. Ingenting i spillet er avgjort på forhånd da DM må kunne improvisere og tilpasse spillet etter spillernes handlinger.

Spillet kan ses på som en interaktiv eventyr fortelling, men med varierende styrker og svakheter hos spiller figurene slik at kamp og andre vanskelige oppgaver kan avgjøres og det ikke blir statisk. Dette gjøres ved å slå terninger og D&D benytter seg av 4,6,8,10,12 og 20 sidede terninger.

Det sier litt at blant de aller første dataspillene fantes det flere D&D spill, men rollespill må oppleves i virkeligheten da den friheten man får fremfor den i et dataspill med bundene regler, er to forskjellige verdener.