Posten innfører ikke nye tiltak

Posten ser ikke behov for å skjerpe sikkerheten ved landets postmottak, etter at to ansatte ble syke av å håndtere et brev til den israelske ambassaden fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen i Posten Norge satt mandag morgen i et krisemøte for å evaluere hendelsen på postmottaket på Skøyen i Oslo fredag. To ansatte ble liggende rundt ett døgn i isolat etter å ha fått reaksjoner som utslett og svie i øynene av brevet.

Direktør for presse- og medierelasjoner, Kjell S. Rakkenes, sier den foreløpige konklusjonen er at situasjonen ble håndtert på riktig måte.

– Så langt ser det ut som vår kriseberedskapsplan har vært fulgt, og at den har fungert godt, sier Rakkenes til NTB.

Han sier det så langt ikke er noe som tilsier at Posten må gjøre ytterligere innstramninger i sikkerheten for å beskytte de ansatte.

– Vi har tett dialog med politiet og andre myndighetsorganer som håndterer den generelle sikkerheten i samfunnet. Det er ingen ting i trusselbildet, slik vi har fått det presentert, som gir grunnlag for å innføre noen spesielle tiltak nå, sier Rakkenes.

Brevet som ble oppdaget fredag, inneholdt skriftlige trusler rettet mot den israelske ambassaden. Truslene var skrevet på norsk, og var ifølge politiet direkte relatert til krigen i Gaza. Folkehelseinstituttet har foreløpig konkludert med at brevet ikke var påført noen form for bakteriell smitte. (©NTB)