Livsvarig for barnedrapene i Arboga

En tysk kvinne er dømt til livsvarig fengsel for to drap og et drapsforsøk i Arboga-saken i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommen og straffeutmålingen for den 32 år gamle tyske kvinnen Christine Schürrer ble fastsatt mandag av Svea hovrätt i Stockholm.

Domstolen, som tilsvarer en norsk lagmannsrett, har også besluttet å utvise Schürrer fra Sverige for alltid når hun har sonet dommen.

Drapene skjedde i Arboga i mars 2008. De to barna var henholdsvis to og fire år gamle og ble drept med kniv. Deres 23 år gamle mor Emma Jangestig ble også angrepet, men overlevde.

Først ble barnas 28 år gamle far anholdt og siktet for drapene, men han ble løslatt etter kort tid. Et par dager senere overga en tysk kvinne seg til politiet i Tyskland, men nektet å forklare seg. Hun ble senere utlevert til Sverige.

Retten avviser ikke morens vitneforklaring, slik tingretten gjorde i sin behandling. Den mener flere av hennes minner er viktige, blant annet at hun husker at det var en kvinne som angrep henne. Retten legger ellers vekt på at kvinnen har løyet om grunnen til at hun var i Arboga på drapsdagen, og at hun i flere andre sammenhenger har gitt uriktige opplysninger.

Retten finner det bevist at kvinnen har vært som besatt av sin tidligere kjæreste, samboeren til barnas mor, og at hun mente at barna og moren deres sto i veien for at hun kunne gjenoppta forholdet til ekskjæresten.

Retten konkluderer med at det er hevet over rimelig tvil at kvinnen har drept de to barna og forsøkt å drepe moren deres. (©NTB)