christine_schurrer (Foto: AFP/SCANPIX)
christine_schurrer (Foto: AFP/SCANPIX)

Livstid for Arboga-drap

Christina Schürrer vant ikke frem med anken etter dommen for drapene i Arboga. Livstidsdommen består.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommen i ankesaken ble avsagt mandag formiddag. Tyske Christine Schürrer er dømt til livstid i fengsel. Hun blir også utvist fra Sverige, melder Aftonbladet.

Mest omtalte

Schürrer ble funnet skyldig i Tingsrätten i august 2008. Hun anket dommen til Hovsrätten, men her ble den altså stående. Hovsrätten endrer ingenting i dommen fra Tingsrätten, bortsett fra den økonomiske erstatningen til foreldrene til de to barna som ble drept. De tilkjennes kr. 100.000 hver i økonomisk oppreisning.

Arboga-saken, hvor to barn ble drept, er den mest omtalte drapssaken i Sveriges historie.

17. mars 2008 ble to barn og deres mor funnet med livstruende skader i sitt hjem i Arboga i Midt-Sverige. De bla fraktet til sykehus, hvor barna senere døde.

Faren mistenkt

Barnas far ble først utpekt som mistenkt, men ble raskt sjekket ut av saken. I stedet ble tyske Christine Schürrer siktet. Hun hadde vært i Arboga dagen da drapet skjedde, og hadde tidligere hatt et forhold til den skadde kvinnens nye samboer.

Hun ble tiltalt for drapene. I august ble hun av Västmanslands tingsrätt dømt til livstid i fengsel for drap og drapsforsøk. Hun hevdet hele tiden sin uskyld, og viste til at det ikke fantes tekniske beviser som knyttet henne til drapene. Etterforskerne har heller ikke funnet drapsvåpenet, angivelig en hammer.

Hun anket dommen til Hovsrätten.