Levi Leipheimer, Fabian Cancellara og David Zabriskie.  (Foto: Steve Yeater/AP)
Levi Leipheimer, Fabian Cancellara og David Zabriskie. (Foto: Steve Yeater/AP)

- Sorry, Levi

For andre året på rad vant Fabian Cancellara prologen i Tour of California.

- Jeg er selvfølgelig happy med å vinne det første rittet jeg kjører for sesongen, sa sveitseren etter prolog-triumfen.

Saxo Banks tempostjerne var imponert over alle folkene som omkranset løypa og "beklaget" på pressekonferansen at han nok en gang hadde henvist Lance Armstrongs lagkamerat i Astana til andreplass.

- Det var flott å kjøre her i Sacramento og stemningen blant publikum langs løypa ga meg det lille ekstra som skulle til for å vinne, akkurat som i fjor... Sorry, Levi, sa Cancellara til rungende latter fra både presse og publikum.

Arrangøren av Tour of California gjør alt de kan for å bringe sykkelsporten ut til folket: pressekonferansen etter prologen ble holdt i et iskaldt telt i Capitol Park hvor også publikum kunne komme inn uten noen form for akkreditering.

Se arrangørens intervju med Cancellara i videovinduet (saken fortsetter under):

287496

Skal, skal ikke... På spørsmål om Cancellara og Saxo Bank kommer til å kjøre for å forsvare den gule ledertrøya på første etappe, svarte prologvinneren noe usikkert:

- Det får vi se etter hvert. Vi skal legge taktikken for etappen på lagmøte vi har søndag formiddag. Vi har jo også spurteren Juan José Haedo i laget vårt og kanskje vil vi kjøre for at han skal vinne en massespurt, sa 27-åringen hemmelighetsfullt.