Ole Gunnar Solskjær (Foto: Allen, Steve/SCANPIX)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: Allen, Steve/SCANPIX)

Solskjær hyller italiensk duo

To unge United-italienere har imponert Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær har begynt sin trenerkarriere hos Manchester United-reservene, og får med det muligheten til å jobbe med talenter i verdensklasse på daglig basis.

- Alderen spiller ingen rolle
Nå har to av talentene under hans vinger, den italienske duoen Davide Petrucci (17) og Federico Macheda (17), blitt tatt ut i Uniteds Mesterliga-tropp.

- Det er flott at de får muligheten til å være med og ta del i førstelagstreningen og å være på reiser i Europa. Forhåpentligvis vil det ikke bare motivere dem, men inspirerer de andre unge spillerne også, sier Solskjær til Manchester Evening News, ifølge Sky Sports.

- De har alle blitt fortalt at alderen ikke spiller noen rolle i denne klubben, alt handler om prestasjoner. Men å se at andre unge spillere får muligheten er et bevis på dette, sier Solskjær.

Lærer av de beste
Solskjær skryter av sine unge italienske læregutter og spår at begge spillerne vil slå gjennom på førstelaget.

- Macheda er et stort taltent. Han er dyktig og kan score mål. Det er ikke lett å forlate hjemlandet sitt når man er 16 og komme til en helt ny kultur. Det tar tid å finne seg til rette, men han signerte en proffkontrakt i august i fjor og han har krummet ryggen og er veldig profesjonell. Vi forventet at han skulle gjøre fremgang og det har han gjort. Han er en stor, ung kar og har god teknikk og hurtighet, sier Solskjær, som tror Macheda lærer mye når han får trener med Uniteds førstelagsspisser.

- Du ser det på han når han kommer tilbake fra treninger med seniorene. Han ønsker mer fordi han har lært så mye. Når du er der med spillere som Dimitar Berbatov, Wayne Rooney og Carlos Tevez må du se, høre og lære, sier Solskjær.

- Kan gjøre det spektakulære
David Petrucci får også voldsomt med skryt fra sin norske trener.

- Davide er en nummer 10 fordi han liker å spille bak spissen, men han kan også spille på midten, sier Solskjær, som mener unggutten er kapabel til å gjøre det ekstraordinære.

- Han er veldig begavet teknisk og taktisk. Han scorer noen flotte mål, blant annet på frispark. Han scorer den typen mål du vil ha på en DVD, fordi han er kapabel til å gjøre det spektakulære.