Cathrine Larsåsen under stavhopp på Bislett Games 2007 (Foto: Scanpix)
Cathrine Larsåsen under stavhopp på Bislett Games 2007 (Foto: Scanpix)

Larsåsen får stav-hjelp fra USA

Amerikansk stav-legende skal hjelpe Cathrine Larsåsen til nye høyder.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): 22-åringen har inngått en avtale med Jeff Hartwig, tidenes beste amerikanske stavhopper med 6,03 meter som personlig rekord.

- Han skal være manageren min. Det betyr at han kan få meg inn på store konkurranser rundt om i verden, og det gjør at jeg kan hoppe med de store om forhåpentligvis bli enda bedre, sier Cathrine Larsåsen til TV 2 Sporten.

Vraket fra landslaget
Før sesongen ble Oslo-jenta vraket fra Friidrettsforbundets elitegruppe. Det betyr mindre økonomisk støtte. Larsåsen vil vise at avgjørelsen til sportssjef Ronny Nilsen var feil.

- Jeg får bare stå på og vise at jeg skulle vært med. Jeg må bare prestere det jeg er god for, og så får de ta meg inn når de føler for det, sier stavhopperen.

"Slo" personlig rekord
Vinterens første test lover godt. Torsdag svingte Larsåsen seg over 4.31 på et treningsstevne i Oslo med sportssjef Nilsen som tilskuer. Det er èn centimeter over hennes egen nordiske rekord fra i fjor.

- Jeg synes det var litt deilig å bevise litt, selv om ikke resultatet blir offisielt, men jeg tenkte å toppe formen ekstra til innendørs-EM i mars, sier Larsåsen til TV 2 Sporten.