Giske Nidaros (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Giske Nidaros (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Giske:- Jeg er ingen solkonge, Davy

Trond Giske tilbakeviser kritikken fra Davy Wathne.

Bergen/Berlin (TV 2 Sporten): Debatten har gått høyt etter at TV 2 valgte å sende landskampen mellom Tyskland og Norge på tv2sporten.no og TV 2 SPORT.

Kulturminister Trond Giske er av dem som mener at TV 2 ikke burde sendt kampen på betalkanaler, og har varslet at regjeringen vil vurdere tvang for at viktige sportsbegivenheter skal gå på allmennkanaler.

Det har falt TV 2 Sportens Davy Wathne tungt for brystet. I sin blogg her på tv2sporten.no tar han et kraftig oppgjør med Giske:

«Endelig en politiker med et selvbilde og et format som får sagnomsuste Ludvig den 14. til å ligne en smålåten bygdetulling fra Frankrike! For kulturminister Trond Giske nøyer seg ikke med all mediemakt i himmel og på norsk jord. Nei, den festivalglade trønder tror åpenbart han har myndighet til å bestemme hvem DFB - Det tyske fotballforbundet - skal selge tv-rettighetene til sine hjemmelandskamper til.»

Her kan du lese hele Davys blogg.

- Ingen solkonge
Trond Giske tilbakeviser kritikken.

- Jeg er ingen solkonge. Hadde jeg vært det så hadde jeg kanskje grepet inn og sikret det. TV 2 bestemmer selv - og såvidt jeg husker så var ikke solkongen helt på folkets side, det var kanskje litt motsatt.

- Wathne påpeker at landslagets bortekamper har gått på betalkanalen TV3 de siste årene?

- Det er like ille når det går i andre betalingskanaler. Noen kamper må gå der sånn som avtalen er lagt ut, det innser jeg også. Men det var nok litt spesielt nå med den første kampen med ny trener, med en kamp mot en stor fotballnasjon og stor spenning knyttet til tysklandskampen. Jeg tror TV 2 ville gjort lurt i, for sin egen merkevarebygging og tillit hos publikum, å legge den ut til allmennheten.

Se hele intervjuet med Trond Giske her:

287321