Aksel Lund Svindal  (Foto: LUCA BRUNO/AP)
Aksel Lund Svindal (Foto: LUCA BRUNO/AP)

- Som å tro på julenissen

Aksel Lund Svindal har liten tro på topp-plassering, mens Truls Ove Karlsen imponerte og har heng på pallen.

Val d'Isere (TV 2 Sporten): Som tittelforsvarer var Aksel Lund Svindal en av favorittene til dagens storslalåm i Val d'Isère. Kjellergutten fikk derimot en tøff start i VM-løypa og ligger på 12. plass etter første omgang.

- Jeg føler jeg kommer i gang helt greit, men så kommer jeg på innerski to ganger tidlig i løpet. Jeg taper mye etterhvert siden det er vanskelig å komme seg inn i rytmen. Du må ha troen og man blir litt usikker når man er nede på den måten, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Med 2,21 sekunder opp til leder Carlo Janka skal det bli tøft å forsvare gullet fra Åre-VM.

- Det er langt. Noe er mulig å ta igjen, men at ingen av de foran meg skal få til en god omgang blir å tro på julenissen. Men man vet aldri, mye kan skje, sier Aksel Lund Svindal og tenker på damenes storslalåmrenn i går hvor Tina Maze kjørte seg opp 14 plasser til sølv i andreomgangen.

Steinkjer-byggen Truls Ove Karlsen har hatt en svart sesong, men når det gjaldt som mest leverte han årsbeste.

- Dette var veldig mye bedre enn forventet. Jeg visste at jeg kunne få det til her, for jeg kjørte brukbart her før jul. Så jeg har trua før andre omgang, sier veteranen.

34-åringen kjørte under relativt vanskelige forhold siden det begynte å bli slagete, men klarte allikevel å krysse mållinja på 10.plass. Nå mobiliserer han alt får andre omgang.

- Det er faktisk litt vanskelig når jeg har hatt en tung sesong å plutselig få det til. Nå skal jeg skjerpe meg skikkelig og være konsentrert og få det til i andre omgang, sier Karlsen som har 1,95 sekunder opp til lederen Carlo Janka og "bare" 99 hundredeler opp til Massimiliano Blardone på tredjeplass.

Før dagens renn var det høye forventinger til Kjetil Jansrud. 23-åringen fra Vinstra stod med en tredjeplass og to fjerdeplasser i verdenscupen så langt i år, og var ansett som en av outsiderne til VM-medalje. Det endte på innerski.

- Selvfølgelig er jeg veldig skuffet. Dette var jo det rennet jeg så fram til, men det er ingenting å gjøre med det nå, sier Kjetil Jansrud og fortsetter:

- Jeg følte meg bra, men fant ikke følelsen fra start Det var litt vanskelige forhold å kjøre under fordi det lå litt nysnø oppå isen, og det gjorde at skiene slo slitt igjennom.

Selv om det er et stykke opp fra de norske til pallen har Jansrud tro på medalje.

- Jeg tror Aksel kan kjøre seg opp til gull, for han kan kjøre veldig fort. Jeg tipper at de som kjørte tidlig i første omgang hadde en fordel av snøen, noe Aksel kan dra nytte av i fra et tidligere startnummer i andre omgang.