Cecilie Beise, prosjekt X  (Foto: K. V Beylegaard)
Cecilie Beise, prosjekt X (Foto: K. V Beylegaard)

Spiller teater for 700 skoleelever

Gruppen får i oppdrag å lage et skuespill om hiv/aids til Tsumebs skoleungdom.

Under ledervalget blir Cecilie valgt til gruppas sjette leder.

Byggeoppdraget er ganske enkelt denne gang, fordi gruppa har fått en stor utfordring i landsby-oppdraget som involverer hele gruppa: De skal sette opp en forestilling der hiv/aids er tema, og framføre dette for en av skolene i Tsumeb.

Alle skal ha roller, og de trenger replikker. De som velges til landsbyoppdraget går i gang med å utvikle stykket, mens resten av gruppa reiser til byggeplassen for å jobbe.

Ronny rydder opp

På byggeplassen flyter det av søppel etter mange dagers arbeid. I tillegg har det hopet seg opp en stor haug med sand og jord etter at grunnmuren ble gravd ut.

Ronny har imidlertid en løsning på det meste: En forbipasserende hjullaster blir kapret, og Ronny betaler ham med en cola for å få jevnet alt med jorden. Dermed framstår byggeplassen som ny.

Les også: - Det var skremmende
Les også: - Ryktet sa vi skulle angripes

Nervøs Elisabeth

Elisabeth gruer seg mest til forestillingen. Hun liker ikke oppdraget, noe hun ikke legger skjul på. Det hjelper heller ikke så mye at byggeleder Leonard opplyser at det kommer til å være 800 elever til stede under forestillingen.

Mens de andre planlegger stykket, fortsetter Ronny og Victor med byggingen. De jobber med å gjøre ferdig fundamentet til terrassen, og engasjerer både sveiseren og vakten til å hjelpe seg.

Se «Prosjekt X» lørdag klokken 20.00.

Les alt om «Prosjekt X» her.