Chelsea soccer team interim manager Guus Hiddink leaves the Chelsea training ground (Foto: Anthony Devlin/AP)
Chelsea soccer team interim manager Guus Hiddink leaves the Chelsea training ground (Foto: Anthony Devlin/AP)

Vil vinne gull og dra

Guus Hiddink er på plass i Chelsea.

Nederlenderen besøkte Chelsea for første gang torsdag. Han ble vist rundt av klubbeier Roman Abramovitsj, og hilste på spillerne.

I et intervju lagt ut på Chelseas hjemmeside gjør vikarmanageren det klart at han vil gå for seriegull.

- Vi vil forsøke å gå for tittelen, ja, sier Hiddink, som ikke har vunnet serien som trener i noen av de større ligaene.

Fortsetter i Russland
Han er også tydelig på at han vil fortsette som sjef for det russiske landslaget.

- Det som skjer etter mai er klart. Det er vanskelig å gjøre de to jobbene samtidig, og jeg har forpliktelser i Russland, sier Hiddink.

Han har tro på at Chelsea kan hevde seg i ligaen, FA-cupen og Mesterligaen.

- Laget har erfaringen til å nå finalen i Mesterligaen. Det er et stort gap opp til Manchester United, men hvis man ser på historien kan ting skje i avslutningen av en serie.

Lampard maner til innsats
Frank Lampard sier til The Daily Mail at Chelsea ikke kan bruke som unnskyldning at det er uro blant spillerne. Det spekuleres i at Peter Cech, Michael Ballack og Didier Drogba var med å hjelpe til med å dytte Luiz Felipe Scolari ut av dørene på Stamford Bridge.

- Alle snakker om harmoni i garderoben, men spillerne må prestere. Vi må bry oss om vår egne prestasjoner, det vil gjøre managerens jobb enklere, sier Lampard.

Han uttrykker skuffelse over mangelen på kontinuitet på trenersiden i klubben, men håper Hiddink kan snu den vonde trenden laget er inne i.

- Han er et stort navn og får lag til å spille bra. Forhåpentligvis kan han skaffe heder og ære denne sesongen, sier midtbanespilleren.

Chelsea møter Watford i FA-cupen til helgen. Den kampen leder assistentmanager Ray Wilkins. Deretter er det bortemøte med Aston Villa, som ligger like foran dem på tabellen, før Juventus venter i Mesterligaen.