jan åge fjørtoft og mini jakobsen  (Foto: TV 2/)
jan åge fjørtoft og mini jakobsen (Foto: TV 2/)
Mini Jakobsen  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Mini Jakobsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Mini Jakobsen (Foto: TV 2 Sporten/)
Mini Jakobsen (Foto: TV 2 Sporten/)

Se, en ydmyk Mini!

Han spådde rævvafotball før Tyskland-kampen. Nå legger Mini seg flat.

Düsseldorf/Bergen (TV 2 Sporten): - Det blir langt fra et fyrverkeri. Tyskland vil nok ha ballen i 70 prosent av tiden. Det blir nok rævvafotball, sa TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen før møtet med Tyskland.

Han tok feil.

Julekveld for Mini
Norge spilte med hurtighet og glød, og hadde flest målsjanser mot et tafatt tysk lag. Dagen etterpå er det en uvant ydmyk Mini som uttaler seg.

- Jeg spådde jo rævvafotball. Der tok jeg, gledelig nok, mye feil. Det var en overraskende seier, som ingen kunne forvente. Det var nesten julekvelden for oss i går, sier Mini.

Kun Brasil-seieren i 1998 overgår denne.

Han fremstår nå som nyfrelst Drillo-tilhenger.

- Dette er vel noe av det beste vi har gjort på bortebane. Kun Brasil-seieren i 1998 overgår denne, sier den tidligere landslagsspilleren.

43-åringen lot seg imponere over måten Norge vant på.

- Vi var best i andreomgangen og skapte flest sjanser. det var nesten som jeg ikke trodde mine egne øyner. Fortsetter det slik kan vi gå inn i en ny gullalder, tror Mini.

Les også: Se magiske Drillo-øyeblikk
Les også: Gamle helter uenige om Drillo-ansettelse

Fjørtoft: - Beundringsverdig
En annen tidligere Drillo-elev, Jan Åge Fjørtoft, var også til stede ringside for å se kampen. Han mener Drillo bør få livstidskontrakt som landslagssjef.

- Det er et beundringsverdig resultat. Det er vanskelig å gjøre en så god prestasjon når laget kommer fra en lang og negativ periode, sier Fjørtoft til TV 2 Sporten.

Den tidligere spissen satt og så kampen sammen med tyske fotballeksperter, som nå fikk ny respekt for norsk fotball.

- En av dem sa til meg: Den ene treneren sa hvordan han ville ha det, og spillerne gjorde det. Den andre treneren sa hvordan han ville ha det, mens spillerne ikke gjorde det, sier Fjørtoft.

Se referat av kampen her:

286992