Teater mot HIV
Teater mot HIV

Teater mot HIV

Her kan du se hele teaterstykket Cecilie og resten av gruppa fremførte for 700 ungdomsskoleelever.

- Vi fullførte begge oppgavene med glans og fikk samtidig også vist oss i lokalsamfunnet gjennom skuespillet på skolen. I og med at HIV/Aids er så spredt i de fleste deler av Afrika, inkludert i Namibia, er det viktig å få fram informasjon og kunnskap om prevensjon av HIV, forteller «Prosjekt X»-deltaker Cecilie Beise.


Publikum på 700

TUNGE TAK: Cecilie Beise ønsket den kreative utfordringen med skuespillet velkommen etter seks uker med hardt arbeid.  (Foto: Anders Myhr Nielsen)
TUNGE TAK: Cecilie Beise ønsket den kreative utfordringen med skuespillet velkommen etter seks uker med hardt arbeid. (Foto: Anders Myhr Nielsen)
Hun ble valgt til gruppeleder og fikk, i tilegg til byggeoppdraget, ansvaret for å sette opp et skuespill som fremføres foran over 700 elever.

Temaet i skuespillet skulle være HIV/Aids problematikken og hovedfokuset skulle være å lære ungdommene på den lokale ungdomsskolen om bruk av prevensjon.

- ABC-læren er jo en veldig vanlig form for kunnskapsformidling når det kommer til HIV/Aids og jeg følte at vi fikk fram beskjeden om kondombruk, avholdenhet og det å være trofast mot en partner samtidig som vi underholdt og fikk elevene på Etosha skole til å le.

Les også: - Det var skremmende
Les også: Se den følelsesladede avskjeden

Har jobbet med HIV/Aids i ettertid

Cecilie er den av deltakerne som har mest erfaring fra bistandsarbeid og vet mest om forholdene i Afrika med sin master i internasjonal politikk, utviklingsspørsmål og konfliktløsning i Afrika.

Hun følte derfor at oppgaven passet ekstra godt til henne. Og det har ikke blitt siste gang HIV/Aids har stått på agendaen til Hammerfest-jenta.

- I ettertid har jeg jobbet med en organisasjon i Uganda som sprer kunnskap om HIV/Aids, og rådgir samt tester folk for HIV dersom de ønsker det. Jeg har møtt mange mennesker som har HIV og var glad for at vi kunne, om enn bare for noen minutter, spre budskapet om ABC (Abstinance, Be faithful, Use Condoms) til barn og ungdom.

Gjorde inntrykk

Deltakerne synes skuespillet var ganske flaut, men mest morsomt. Og Cecilie tror det gjorde inntrykk på ungdommene.

- Selv om mange av elevene allerede har hørt dette budskapet, sitter det nok enda bedre nå som de har sett 9 utlendinger i et skuespill, inkludert en kjempekondom!

Her kan du se hele teaterstykket:

Les også: - De hadde ingenting å spise
Les også: Dette så du ikke på TV
Les også: - De jobbet til de spydde
Les også: Se hva som har skjedd i Tsumeb siden sist