Daigo Kobayshi  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Daigo Kobayshi (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Minner meg om Myggen

Stabæk dro til Japan på spillerjakt - og kom hjem med en «Myggen-kopi».

Oslo (TV 2 Sporten): Daigo Kobayashi fikk kuldesjokk da han torsdag gjennomførte sin første trening på norsk jord med sitt nye lag.

- Minner meg om Myggen
Etter økten i 14 minusgrader, var Stabæks sportsdirektør, Lars Bohinen, full av lovord.

- Han minner meg litt om Myggen i spillestil. Han har et bra blikk, fine gjennombruddspasninger og slår gode dødballer, skryter Bohinen.

- Vi føler oss trygg på at vi har hentet en god spiller, som har kvaliteter til å gå rett inn i elleveren. Men vi er samtidig klar over at han må tilpasse seg en helt ny kultur, legger han til.

Første fra Japan
25-åringen - som blir den første japaner i Tippeligaen - er en offensiv midtbanespiller som også kan spille spiss.

Han har én landskamp for Japan, og kommer fra klubben Omiya Ardija. Kobayashi var på prøvespill med Stabæk på La Manga i begynnelsen av februar, og er hentet på lån i ett år.

- Vi mener det er lurt med lån i første omgang i og med at kulturklasjet er så stort som det er. Men vi har samtidig sikret oss opsjon på kjøp, forteller Bohinen.

Kobayashi var fornøyd etter sin første trening på kunstgresset på Nadderud.

Avventer Risp
- Klubben har en god manager og gode spillere. I tillegg vant de ligaen i fjor. Dette er derfor et ideelt sted for meg å vokse som spiller.

I tillegg håper jeg å bidra på en god måte, sier han til tv2sporten.no.

Tidligere denne uken ble det meldt at Stabæk var nærme ved å sikre seg forsvarsspilleren Fredrik Risp fra Ankaraspor. Dette er foreløpig lagt på vent.

- Vi er i tenkeboksen. Dette går på troppens sammensetning, økonomi og usikkerhet i forhold til hans klubb i Tyrkia, forteller Bohinen.

Møter FCK
Til helgen spiller Stabæk treningskamp mot FC København.

Etter denne blir det avgjort om nigerianeren Macaulay Chrisantus, som spiller i Hamburg SV, får kontrakt.

- Han er en spennende spiller som det fort kan bli noe med. Men vi er ikke å mål i forhold til å hente spillere ennå. Vi skal ha 1-2 til, sier Bohinen.