Egil
Egil "Drillo" Olsen og Åge Hareide (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Hareide: - Viktig for Egil og fotballnasjonen

Åge Hareide ble imponert over Norges prestasjoner mot fotballstormakten Tyskland.

Åge Hareide trakk seg i desember i fjor fra jobben som landslagssjef - etter å ha ledet Norge i fem år.

Sitt siste år som landslagtrener ble et mareritt for Hareide: 2008 endte uten en eneste seier, og nederlag mot lilleputtland som Wales og Montenegro.

Hareide ble erstattet av Egil Drillo Olsen - som i første omgang skal lede Norge midlertidig.

- Utrolig viktig
Og Hareide lot seg imponere over det Norge presterte under Drillos comeback som landslagssjef. Tyskland, som var i EM-finalen så sent som i 2008, ble slått 1-0 på eget gress. Og Norges seier var fullt fortjent.

- Hvordan klarte Drillo å snu denne trenden?

- Det er litt vanskelig å forklare det der. Vi hadde en relativt bra 2007-sesong, så får vi en elendig 20008-sesong der det blir mange kamper uten seier, og da sprer det seg en slags motløshet i et lag, konstaterer Hareide overfor TV 2 Sporten.

- Nå er nytt år med ny trener med stort sett de samme spillerne, og at de nå har fått en følelse av å lykkes er det lettere å ta tak i ting videre, fortsetter han.

- Hvor viktig var det for Egil å vinne i sin første kamp?

- Det er veldig viktig for enhver trener å få seier i første kamp, men Egil er så rutinert på dette nivået. Han er sikker på hvordan han skal organisere laget og det smitter over på spillerne, mener Norges tidligere landslagssjef.

- Hvordan var det å se landskamp på TV?

- Litt underlig og litt rart. Med det samme var det kanskje litt vemodig, men etterhvert gledet jeg meg veldig over at spillerne lykkes. Det er viktig for norsk fotball å få troen tilbake på at klubber og landslag kan lykkes, poengterer han.

Tror på VM-billett
Nå tror Hareide at Drillo kan klare bragden som han selv aldri klarte i løpet av sine år som landslagssjef: Nemlig å lede Norge til et sluttspill.

- Vi surret oss vekk mot Island, og der glapp seieren vi virkelig trengte. Skottland-kampen var ganske lik kampen i går, men det gikk ikke vår vei. Nederland-kampen var jevn og kunne endt 0-0. Det har altså vært jevnt hele veien. Jeg tror Makedonia er en motstander som passer Norge godt nå. Jeg tror vi kan vinne, og med en seier der er vi plutselig med i kampen om en VM-plass igjen. Vi tok det første store steget i går. Det er nemlig utrolig viktig å få troen inn i laget. Vi har absolutt muligheten fortsatt, mener Åge Hareide til Adressa.no.

Se hvordan Egil Drillo Olsen oppsummerte sensasjonen mot Tyskland:

286985