rotgrønnsaker
rotgrønnsaker

Stuede rotgrønnsaker

Godt følge til middagen.

2 gulrøtter

2 jordskokker(kan sløyfes)

1 1/ 2 sellerirot

3 skiver kålrot

1 persillerot eller 1 pastinakk

1 liten purre

4 dl vann

1/ 2 ts salt

1-2 ss smør

Saus:

2 ss smør

1/ 2 løk

3 ss hvetemel

3 dl grønnsakskraft (kokevann fra grønnsakene)

1 - 1 1/ 2 dl matfløte eller melk

2 ss sennep

salt, pepper

gressløk eller persille

Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger og kok de møre i lettsaltet vann evt tilsatt litt smør.
Purren kokes med de siste 2 min.
Ta opp grønnsakene og la dem renne godt av seg.
Ta vare på grønnsakskraften.
Smelt smør i en kasserolle, surr løken i smøret og rør inn hvetemel.
Spe med grønnsakskraft og matfløte/melk til en fyldig saus.
Smak til med sennep, salt og pepper.
La sausen trekke i 5-6 min.

Dette er godt tilbehør til f.eks. stekte pølser, karbonader, stekt fisk, koteletter, fiskekaker og røkt fisk .

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no