SPILLER: Paris Hilton med sin Nintendo DS. Kanskje hun også har dilla på «Chrono Trigger»?
SPILLER: Paris Hilton med sin Nintendo DS. Kanskje hun også har dilla på «Chrono Trigger»?

«Chrono Trigger» på Nintendo DS

Japansk rollespill pustes nytt liv i 14 år etter originalutgivelsen.

Ta en emosjonelt skadet hovedkarakter med en mørk fortid, et særdeles masete og irriterende lite vesen og en transseksuell gærning på jakt etter verdenherredømme og du har oppskriften på det meste Square Enix og andre utviklere av såkalte «J-RPG» har prestert de siste åra. Deilig var det da å sette seg ned med relanserte «Chrono Trigger» til Nintendo DS.

chrono2
chrono2

Tilbake til fremtiden

Kongeriket Guardia feirer tusenårsskifte og ved anledningen har din bestevenn Lucca og hennes far laget en teleporteringsmaskin de ønsker å få vist for et publikum. Men etter noen uheldige omstendigheter går ikke prøveturen helt som planlagt og du blir kastet ut på et eventyr der konsekvensen av dine handlinger spiller en sentral rolle. På mange måter føles spillet som en slags japansk spillutgave av filmen «Back to the Future» med Michael J. Fox. Det å leke med tid og rom kan bringe både lykke og katastrofale følger, noe som fører til at det er 14 forskjellige måter å runde spillet på.

Les også: Guitar Hero: The story

Få endringer

Visuelt er det ikke store endringene fra originalen.

chrono3
chrono3
For bortsett fra å levere opplevelsen over to skjermer og gi noe intetsigende bonusinnhold er det ikke store forskjellen mellom Nintendo DS-utgaven og den som for snart 14 år siden dukket opp på Super Nintendo. Så regn med å bli servert en god porsjon tekstet dialog, kornete grafikk og old school polyfonisk bitpop musikk. Men vet du hva? Det gjør meg ingenting.

Det hadde nok ikke skadet med noen finjusteringer her og der, men med en unik atmosfære som fortsetter å levere den dag idag og et av de mest solide kampsystem jeg har sett i et rollespill glemte jeg fort de få bagateller.

Les også: Spilte 22 timer i døgnet

Dommen

I korte trekk bør «Chrono Trigger» eies av deg som, uavhengig av såkalt «eyecandy», er interessert i et viktig stykke spillhistorie.

6
6