politi_johannessen_680 (Foto: SCANPIX)
politi_johannessen_680 (Foto: SCANPIX)

- Politiet driver med kjeltringstreker

Olav Versto anklager Arne Johannessen og Politiets Fellesforbund for å drive med kjeltringstreker og politisk torpedovirksomhet.

Skriv din mening om politiets aksjoner under artikkelen

Anklagen er formulert i en kommentar skrevet av Olav Versto i onsdagens VG.

Det er de mange historiene om overtidsnekt og sykdom som har hindret politiets arbeid som er bakgrunnen for uttalelsen, og Versto oppfordrer regjeringen til å stå i mot presset.

I går gikk også Turid Lilleheie, lederen i Norsk Tjenestemannslag ut og sa at politiet har tatt i bruk for drastiske virkemidler i lønnskampen.

Ifølge Lilleheie ligger de politiansatte medlemmene i Norsk Tjenestemannslag lønnsmessig langt etter medlemmene i Politiets Fellesforbund, og de har ikke tatt i bruk den type virkemidler som Politiets Fellesforbund.

- Våre medlemmer har ikke hatt kollektiv sykmelding, våre medlemmer har ikke vært i streik. Det skal ikke være slik at de som gjør slikt, skal få mer enn dem som oppfører seg som folk, sier Lilleheie på spørsmål om hva hun mener med at Johannessen har gått for langt, sier Lilleheie til Dagens Næringsliv. .

Statens skyld at vi har havnet i denne situasjonen

- Denne situasjonen er skapt av politikerne, sier Arne Johannessen.

Han mener politiet har vært utsatt for sulteforing på bemanning i flere år. I følge Johannessen plasserer Olav Versto ansvaret på de som jobber i politiet, i stedet for de som har det politisk ansvaret.

Johannessen er svært provosert over Verstos kommentar i VG.

Versto skriver at politiets aksjoner til syvende og sist går utover det vanlige publikum, nemlig deg og meg. Johannessen smener dette er feil og bruker opptøyene i oslo tidlig i januar som eksempel-

- Flere politifolk jobbet opp mot 40 timer sammenhengene under opptøyene i Oslo. Jeg blir så forbannet når versto sier politiet ikke tar ansvar, sier han.

Olav Versto og Arne Johannessen braker sammen i Tabloid i kveld, der også politikere og andre fagforeningstopper blir med i debatten.

Skriv din mening om politiets aksjoner under artikkelen