baby1
baby1

Babyer med nakkeskade

Les svarene fra nettpraten nedenfor!

En av seerne våre Linda, skrev inn spørsmål til nettprat om sin datter på 5 mnd som har hatt en favorittside hele veien. Les hennes spørsmål og svar fra Ute Imhof nedenfor! Spesialist i barnefysioterapi, Ute Imhof, svarte seerne på nettprat.

KISS-syndrom

KISS-syndrom er ingen sykdom, men sier noe om en feilfunksjon, en blokkering i de øvre nakkeledd. Dette kan resultere i en asymmetrisk utvikling hos barn, en forstyrrelse i den normale bevegelsesutvikling, som igjen forstyrrer utviklingen og barnets muligheter til fri utfoldelse på forskjellige plan.

Mamma Fanny og Sigur i studio

Mamma Fanny Lauritzen forstod at det var noe galt med Sigur. Men på sykehuset ble hun fortalt at det var helt vanlig at babyer skrek mye om natten. Vi fikk høre hennes historie om hvordan hun fant ut at Sigur hadde en skjevhet i nakken og hvilken behandling Sigur måtte få for få ro og sove godt.

Diagnose og behandling

For å behandle barn med KISS-syndrom er det viktig med en helhetlig diagnostikk og et tverrfaglig samarbeid mellom helsepersonell som lege, helsesøster, barnefysioterapeut og manuellterapeut.

Det mest særpregede kjennetegn ved KISS-problematikken er at barnet ligger som en C eller formet som en banan på ryggen og at barnet holder hodet vridd mot en side. Barnet har en yndlingsside, en tvangsstilling. Dette gjør at bakhodet kan bli flatere på en side og at det kan oppstå en asymmetrisk hodefasong.

Nettprat

Spesialist og fremste ekspert på KISS-KIDD syndrom, Ute Imhof, svarer deg på nettprat rett etter sending. Skriv inn spørsmål i skjema nedenfor. Ikke skriv navn i navnefeltet hvis du vil være anonym, e-post adressen er ikke synlig.

Les svar fra nettprat her!