Laanekassen (Foto: TV 2 hjelper deg)
Laanekassen (Foto: TV 2 hjelper deg)

Lånekassen innrømmer feil

Etter massivt press gjør Lånekassen retrett. Studenter får i disse dager gladmeldingen de har ventet på

Etter mange klager og press fra media gjør nå Lånekassen retrett og må punge ut store summer til studenter som ikke bor hjemme.

Viste ingen nåde
Studentene ble nektet borteboerstipend fordi de ifølge Lånekassen registrerte sin borteboeradresse på feil måte hos Lånekassen.

Les også:
Dyrt møte med Lånekassen

Da TV 2 hjelper deg i august i fjor tok saken og konfronterte Lånekassen med problemet viste de ingen nåde. Informasjonssjef Astrid Mjærum sa den gang at informasjonen de ga til studentene var tilstrekkelig, og at dette var studentenes egen feil.

Studentene Eirik Paulsen og Marita Kusch tapte hele 32.000 kroner hver fordi de registrerte seg på Lånekassens egne nettsider, i stedet for å sende en e-post eller et brev med sin adresse.

Etter mange klager og press fra media har nå Lånekassen gjort en grundigere vurdering av saken og innrømmer at de gjorde feil.

- Informasjonen til studentene var ikke tydelig nok slik vi først mente den var. Vi beklager at vi gjorde den feilen, sier Astrid Mjærum, informasjonssjef i Lånekassen.

-Endelig tok de til fornuft
Det er ca. 800 studenter som er berørt av problemet og alle deres saker er nå inne til behandling. Mange, blant dem Eirik Paulsen, har den siste uken fått den gledelige beskjeden om at pengene likevel blir gjort om til stipend.

laanekassen-caser - Eirik Paulsen og Marita Kusch (Foto: TV 2 hjelper deg)
laanekassen-caser - Eirik Paulsen og Marita Kusch (Foto: TV 2 hjelper deg)

- Jeg er veldig overrasket, men selvsagt veldig glad nå. Jeg sendte utallige e-poster, ringte og gikk til slutt til dere i TV 2 hjelper deg, men det virket ikke som det var noe håp.

Eirik synes det er dumt at man må bruke så mye tid og energi på noe han mener er typisk norsk byråkrati.

- Men nå er jeg svært fornøyd!