ErikThorstvedt680x383 SCANPIX (Foto: Bendiksby, Terje )
ErikThorstvedt680x383 SCANPIX (Foto: Bendiksby, Terje )

- Overraskende at Knudsen vrakes

Erik Thorstvedt skjønner ikke hvorfor Jon Knudsen vrakes til fordel for Rune Almenning Jarstein.

På slutten av Åge Hareides regjeringstid som landslagssjef var Jon Knudsen førstevalget på keeperplassen, etter at keepere som Thomas Myhre, Håkon Opdal og Rune Almenning Jarstein i tur og orden brukte opp tabbekvoten.

Mot Tyskland onsdag er det Jarstein som får tillit i mål, mens Jon Knudsen henvises til benken.

HER SER DU TYSKLAND - NORGE

- Overraskende
Det overrasker den tidligere keeperkjempen Erik Thorstvedt, som også har vært keepertrener på landslaget.

- Ja, det var overraskende. Den som har prestert bra det siste året er Knudsen. Han har vel vært skadet, men er tilbake nå. Det er overraskende, men jeg går ut fra at Frode Grodås har en finger med i spillet - og at Jarstein har stort potensial er det ingen tvil om, sier Thorstvedt til TV 2 Sporten.

- Mye sitter i skallen
Han tror Jarstein kan få en opptur av tillitten Drillo og Frode Grodås har gitt han.

- Mye sitter i skallen. Bare det at han får tillit og at han har en keepertrener som viser at han tror på han kan gi Jarstein et løft. Men det går utover en også, og det er Jon Knudsen, sier Thorstvedt.

Se Rune Jarsteins tabbe mot Island i fjor i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

- Knudsen har landslagsselvtillit
Thorstvedt vil ikke være med på at Norge har et keeperproblem, men skjønner ikke hvorfor en spiller som har prestert godt blir henvist til benken.

- Jeg tror ikke resultatene skyldes at keeperne er noe dårligere enn de andre. Hele laget har kommet inn i en dårlig stim og derfor er jeg overrasket over at han tar ut Knudsen, som har vært i en god stim, sier Thorstvedt.

- Han har landslagsselvtillit i og med at han har gjort det bra. Jeg håper ikke det bremser han, men at det løfter Jarstein. Også vet vi jo ikke hva de har avtalt, om Knudsen skal inn til pause for eksempel, sier Thorstvedt.

Rune Almenning Jarstein og Jon Knudsen  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Rune Almenning Jarstein og Jon Knudsen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)