ertesuppe
ertesuppe

Ertesuppe

En god gammel oppskrift!

Til 4-5 personer

1 lettsaltet evt røkt svineknoke

ca 4 dl gule erter

vann + salt til bløtlegging

1 løk

1/2-1 purre

2 gulrøtter

pepper

ca 1 1/ 2 ts tørket timian

evt biter av grov smakfull pølse

Legg ertene i bløt i lettsaltet vann natten over.
Tøm ut bløtevannet og skyll ertene.
Legg knoken i en kasserolle med vann, ca 2 l.
Kok opp og skum av.
La knoken trekke i ca 1 1/ 2 time.
Hell vannet av de utbløtte ertene, skyll dem og tilsett ertene i kasserollen med knoken.
Kok opp.
Skum av det "grå belegget" som legger seg på toppen.
Tilsett hakket løk og tørket timian.
Kok videre til ertene og knoken er møre 1 - 1 1/2 time.
Gulrot i skiver/terninger og finsnittet purre får trekke med de siste 15-20 min.
Smak til med pepper og evt salt.
Ta opp knoken og skjær av kjøttet og ha tilbake i suppen.

Tips:
Enkelte liker å tilsett byggryn i ertesuppen (bløtlegges natten over og kokes sammen med ertene).

Tips:
Glemt å legge i vann erter?
Bruk linser.
Skyll godt av dem og la dem koke med knoken de siste 30 min.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no