BLIR ANGREPET: Snåsamannen er en populær mann, bortsett fra hos enkelte andre helbredere. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
BLIR ANGREPET: Snåsamannen er en populær mann, bortsett fra hos enkelte andre helbredere. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Snåsamannen raser

Joralf Gjerstad i harnisk over å bli angrepet av kristen predikant.

- Det blir litt hyklerisk å angripe de andre som tar penger for det de gjør, når vi vet at «Snåsamannen» har hatt full jobb og nå har pensjon i tillegg til at han får penger fra folk, sier Svein-Magne Pedersen til DagenMagazinet.no.

I Dagbladet slår Gjerstad hardt tilbake mot Pedersens utspill.

- Når Pedersen sier jeg er hyklersk, må han gå ut å til folk i Norge og spørre om de synes det samme, sier «Snåsamannen» til avisen.

Ordfører i Snåsa Kommune, Vigdis Hjulstad Belbo mener Svein-Magne Pedersen bare er ute etter egen PR.

Irriterte på Snåsamannen

Personer fra det kristne miljøet i Misjonen Jesus Leger og Misjonen Helse for Hele Mennesket irriterer seg over at «Snåsamannen» kritiserer folk som tar seg betalt for alternativ behandling.

Predikanten i Misjonen Jesus Leger er forarget over at Gjerstad i likhet med flere har vist til Matteus kapittel 10 og vers 8 dere det står: «For intet har dere fått det, og for intet skal dere gi det».

- Helbredelsen i seg selv er gratis, den har Jesus betalt for. Men arbeidet vi gjør, vil vi ha noe for. Vi har 20 personer på lønningslisten, og medhjelperne gjør at jeg når lenger. Jeg kunne ha sittet hjemme, men måtte hatt penger da også. Dessuten er jeg predikant, det er ikke han, sier Pedersen.

Gjerstad mest populær på opplysningen

1880 og 1881 har nå lagt om rutinene etter at mange ønsker å få kontakt med «Snåsmannen».

- Vi får svært mange henvendelser, bekrefter pressekontakt for opplysningen 1881, Guri Vormdal overfor «God kveld Norge».

Hun forklarer at de også får svært mange forespørsler om nummeret til Snåsa hotell. Faktisk så mange at hotellet har tatt kontakt med opplysningen og bedt den videreformidle at Snåsamannen ikke er å treffe der.

- Vi har drillet kundeveilederne våre i hvilke opplysninger de skal gi. Vi vil i alle fall ikke forsterke inntrykket av at «Snåsamannen» er å treffe på Snåsa hotell når så ikke er tilfelle, uttaler Vormdal.

Les også: Kurert av finsk trollmann

Les også:- Snåsamannen må hjelpe meg

Les også:- Snåsamannen spådde krigen i Gaza

Les også: Snåsamannen healet Hanssens sønn

Les også: Northug ringte Snåsamannen

Hos Kvasir merker man også stor interesse for «Snåsamannen», og i november, desember og januar har det vært rundt 3000 ukentlige søk etter ham. Flesteparten av søkene dreier seg om hvordan man kan komme i kontakt med «Snåsamannen».

Snåsa hotell nedringes

Totalt har 83-åringen hjulpet så mange som 50.000 mennesker med helbredelse og lindring i løpet av et langt liv. Boken om hans virke er trykt opp i 90.000 eksemplarer.

Hotelldirektør Lars Sandvik sier til NRK at de får rundt 300 telefoner daglig fra folk som vil møte KSnåsamannen».

Les flere kjendisnyheter på «God kveld Norge»