Moan  (Foto: BARBARA GINDL/EPA)
Moan (Foto: BARBARA GINDL/EPA)

- VM ikke viktig for meg

Verdenscupen viktigere for Magnus Hovdal Moan.

Trondheim (TV 2 Sporten): For de aller fleste utøvere er medalje i mesterskap det gjeveste man kan få. Kombinertløperen Magnus Hovdal Moan har et annet fokus uka før VM i Liberec starter.

- Akkurat i år har jeg bestemt meg for å prioritere verdenscupen sammenlagt. Etter å ha vunnet seks renn satser jeg alt på suksess der. Og nå har jeg sjansen, endelig kan jeg ta hjem den gjeve sammenlagtseieren, sier Moan til TV 2 Sporten.

Den komplette løper
Også Moan vet at det er gull og heder idrettsutøvere huskes for. Men for ham handler det om helt andre ting.

- Jeg ønsker å bevise at jeg har vært best gjennom en hel sesong, derfor er dette viktig for meg. I mesterskap er det ikke alltid den beste som vinner. Det kan bli ”bingoforhold” i hoppbakken og i Liberec er det ustabile vindforhold. Vinner jeg sammenlagt er det ingen tvil om at jeg har prestert best, sier kombinertesset.

Er i knallform
Med den formen Moan er i bare dager før det braker løs i Tsjekkia er han en av de største norske gullfavorittene. Og det vet han selv.

- Det er vel naturlig det når det har gått så bra i år. Og når jeg først stiller til start gir jeg alt, slik er jeg bygd. Da gir jeg jernet, sier Moan til TV Sporten.