Danny Green1 (Foto: UWE MEINHOLD, © UT)
Danny Green1 (Foto: UWE MEINHOLD, © UT)

Gir etter for comeback-press

Megamatch venter.

Boksesporten skimter en ny megamatch på horisonten etter at tidligere WBA-mester Danny Green (36) har annonsert at han akter å ta frem hanskene igjen.

Hevn
Den australske boksestjernen la opp som ubeseiret tittelholder i lett-tungvekt (79,5 kilo) for et år siden, men annonserte mandag sin tilbakekomst på en pressekonferanse avholdt i hjembyen Perth.

Motivet bak comebacket er i følge Green muligheten for å kunne ta hevn over landsmannen og erkerivalen Anthony Mundine (33), som beseiret den populære Perth-bokseren på poeng foran 37 000 tilskuere i Sydney i 2006.

Kampen var en av de største noensinne avholdt i Australia.

For en returkamp kan bokserne regne med et kamphonorar på rundt fem millioner australske dollar hver (ca. 22 millioner norske kroner) dersom betal-TV salget går som forventet.

Green nekter likevel for at pengene har hatt avgjørende ord i saken.

- Jeg vil at alle skal vite at jeg ikke kommer tilbake for pengenes skyld, men fordi jeg har noe uoppgjort med Mundine. Hvis det var for pengene ville jeg ha slått til på tilbudet for åtte måneder siden. Dette handler om hevn, presiserte 36-åringen overfor media.

Skynder seg langsomt
Men omkampen mot Mundine er fremdeles ca. tolv måneder unna i tid.
Green ønsker nemlig to-tre oppvarmingskamper for å finne formen igjen før han går i ringen mot den topprangerte konkurrenten.

Danny Green2 (Foto: Scanpix, © KW)
Danny Green2 (Foto: Scanpix, © KW)

- Jeg trenger et par-tre kamper før jeg er klar for å møte Mundine, sier Green, som hevder å ha holdt formen hele tiden mens han var boksepensjonist.

Australierens første ildprøve blir etter alt å dømme mot Nader Haman i løpet av våren.
Haman er mest kjent for å ha gått tolv runder mot Mundine i fjor.

Må holde koken
Mundine vil på sin side fortsette karrieren som før.
33-åringen går i ringen mot tidligere VM-utfordrer Shannan Taylor allerede onsdag denne uken.

Det ligger derfor mer eller mindre som en betingelse i avtalen at begge boksere holder seg ubeseiret inntil partene endelig møtes i 2010.

Går alt etter planen vil den etterlengtede omkampen mest sannsynlig finne sted i 43 000 seters arenaen Subacio Oval i Perth.