tannfisk
tannfisk

Tannfisk

Ny spennende råvare!

Tannfisk fiskes på 2000 meters dyp.
Den er saftig og velsmakende.
Kritthvitt fiskekjøtt, vakkert og innbydende.

Servert med rotmos, stekt persillerot og chorizovinaigrette.
Oppskrift ved Lars Erik Undertun ved spisestedet Feinschmecker, Oslo

Lag tilbehøret før du steker fisken.

Ca 700 g tannfiskfilet

(annen fast fisk kan brukes, kveite,breiflabb,steinbit)

1 dl olje (Raps- eller solsikkeolje)

Salt, pepper

Skjær fisken i ”biffer”.
Gni inn med olivenolje, salt og pepper.
Stek i nøytral olje i varm panne, 4 – 5 min på hver side.

Stekt persillerot:

Del persillerot i terninger.
Finhakk sjalottløk.
Stek i olje til det er mørt.
Tilsett sopp i biter de siste 4 – 5 min.
Smak til med mel, salt, pepper og finhakket gressløk.

Rotmos:

Skrell og del i biter 3 – 4 persillerøtter (evt mandelpotet).
Kok i usaltet vann.
Hell av vannet, og mos sammen med lit melk og smør.
Smak til med salt og pepper.

Chorizovinaigrette:

Chorizo (spansk spekepølse) kan erstattes med bacon.
Kutt chorizo i små terninger.
Brun i panne til fettet smelter ut.
Tilsett olivenolje, soyasaus og pinjekjerner.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no