Sparta Sarpsborg  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Sparta Sarpsborg (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Sett pengene på formlagene

Formsterke iskrigere og engelsk League One på tirsdagens dobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 10. februar, frist kl. 18.25:
12 Storhamar - Sparta Sarpsborg B 2,00
21 Colchester - Tranmere H 1,90

Totalodds: 3,80


Godt betalt favoritt
Get-liga. Serien er i gang igjen etter halvannen ukes seriepause med vellykket OL-kvalifisering, og ikke minst en sårt tiltrengt opptur for sporten generelt her til lands. Storhamar med seier i tre av de fire siste kampene. Her venter imidlertid motstand av ypperste klasse, noe Hamar-laget har slitt tungt mot denne sesongen. Unggutten Stensrud er ikke klar ennå, resten av troppen inntakt.

Sparta har fire poengs forsprang på tabelltopp. En margin det er viktig å opprettholde, ettersom østfoldingene møter sin eneste reelle utfordrer i VIF på borteis om to runder. Backen Weihagen er klar etter overgangen fra svensk hockey. Mangler kun Lewerström.

5-3 da lagene møttes i samme hall tidlig i sesongen. Sparta har gått seirende ut av tre påfølgende kamper i Sarpsborg. Sist for en måned siden, da det ble en komfortabel 4-0-seier, selv med et skadeplaget mannskap. To blank for ny Sparta-seier er blant de bedre tilgjengelig.

Colchester i flytsonen
League One. Colchester er et av de store formlagene i League One, og manager Paul Lambert ble utnevnt til månedens manager for januar. Etter en svak start på sesongen nærmer de seg nå en playoffplass, og Carlisle ble slått 2-0 borte forrige helg. Kaptein Chris Coyne (f) er på landslagsoppdrag for Australia, mens Gillespie (a) og Jackson (m) fortsatt er ute.

Tranmere spilte 0-0 hjemme mot Leyton Orient lørdag. De er som alltid klart best hjemme, borte har ikke Ronnie Moores mannskap vunnet siden oktober. Sonko (m) fikk en smell sist og er usikker. Goodison (f), Curran (a) og Greenacre (a) er fortsatt ute.

Colchester holder formen og har klatret kraftig på tabellen i det siste. Med seier her passerer de Tranmere, og vi tror på hjemmeseier på Community Stadium til godkjente 1,90.

Vurdert av Tage Barstad og Magnus Wattne