Aksel Lund Svindal ble feiret med kake og champagne på det norske hotellet i Val d'Isere etter Aksels VM gull i kombinasjonen. Aksel skåler i champagne med pappa Bjørn Svindal.  (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)
Aksel Lund Svindal ble feiret med kake og champagne på det norske hotellet i Val d'Isere etter Aksels VM gull i kombinasjonen. Aksel skåler i champagne med pappa Bjørn Svindal. (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)

Se Aksel sprette champagnen

Det var den reneste champagnegaloppen da Aksel Lund Svindal hoppet opp på bordet i hotellbaren og takket alle for all støtte på vei mot mandagens gull.

Val d'Isère (TV 2 Sporten/NTB): Med glasset høyt hevet ble han hyllet og takket for en fantastisk prestasjon, men Aksel selv hadde også mange å takke.

- Takk for all støtte. Nå har vi spist kake og drukket champagne. Derfor trekker jeg meg tilbake for å dusje og ta fem minutter i svømmebassenget. Hva som skjer etterpå tør jeg ikke si noe om; det får natten vise, sa Aksel til lagledere, støtteapparat, presse og andre norske som var møtt fram for å feire ham.

Se Aksel Lund Svindals feiring i videovinduet øverst.

Aksel Lund Svindal ble feiret med kake og champagne på det norske hotellet i Val d'Isere etter Aksels VM gull i kombinasjonen. Til venstre, fysioterapaut Egil Eliassen og sjefstrener Marius Arnesen.  (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)
Aksel Lund Svindal ble feiret med kake og champagne på det norske hotellet i Val d'Isere etter Aksels VM gull i kombinasjonen. Til venstre, fysioterapaut Egil Eliassen og sjefstrener Marius Arnesen. (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)

Etter pressekonferanse og dopingkontroll kom han tilbake til det norske VM-hotellet en drøy time etter at gullet var sikret. Der ble han tatt imot med champagneflasker som han åpnet og skjenket ifra til lagkamerater og andre.

Sportssjef Jørund Li ønsket velkommen med noen velvalgte ord, og deretter var det spising av en gedigen og mektig kake som var en verdensmester verdig.

- Det han gjør i dag er helt vanvittig. Det er den beste slalåmomgangen han har gjort siden november, sier pappa Bjørn Svindal til TV 2 Sporten.

Tirsdag er det fridag i Val d'Isère og alt tyder på at i alle fall verdensmester Lund Svindal kommer til å innvilge seg en rolig dag.