En australsk krokodille på 4,6 meter. (Arkivfoto) (Foto: AFP/SCANPIX)
En australsk krokodille på 4,6 meter. (Arkivfoto) (Foto: AFP/SCANPIX)

Femåring tatt av krokodille

Faren hoppet uti det krokodilleinfiserte vannet for å berge sønnen.

Søkene etter fem år gamle Jeremy Doble i Daintree River nord for Cairns i Australia har så langt vært resultatløse. Tidevannet gjør søket vanskelig for redningsarbeiderne.

Bror var vitne

Femåringen forsvant søndag etter å ha luftet hunden ned til elvebredden. Hans to år eldre bror skal ha vært vitne til angrepet, og det var skrikene hans som alarmerte foreldrene, skriver couriermail.com.au.

Faren styrtet til og hoppet ut i vannet i håp om å berge sønnen som var sporløst borte. Storebroren blir behandlet for sjokkskader.

Vil ikke avlive krokodiller

Familien som driver et villmarkssenter, har ytret ønske om at ingen krokodiller blir avlivet etter episoden, men utover det har de vært for preget av episoden til å uttale seg offentlig om saken.

Flere store krokodiller har blitt observert i området den siste tiden.

- Det har nettopp vært parringsesong, og hannene er sultne og aggressive, sier Col Patterson fra lokalmiljøet. De mistenker at en tre meter lang hannkrokodille har tatt Jememy.

Flom gir krokodillefrykt

Innbyggerne nord i Australia har rammet av en stor flom, som har ført til at krokodillene har tatt seg inn i tettbygde strøk.

Les også: Krokodille-terror i flommen