Team Fortress 2   Pyro (Foto: EveryStock Photo)
Team Fortress 2 Pyro (Foto: EveryStock Photo)

Britisk universitet med Valve brannsimulator

Bruker spillmotor til brannforskning for studenter.

Spillutvikleren Valve, som star bak Half-Life, Team Fortress 2 og Left 4 Dead, ga ut sin Source Engine slik at fans og moddere kunne lage eget innhold til spillene. Men de hadde nok ikke trodd at noen skulle lage en brannsimulator.

Virtuell brannøvelse

I følge BBC NEWS har forskere ved Durham University i England, brukt verktøyet til på gjenskape store delere av universitetet for å simulere brannøvelser. Formålet er ikke bare for at studenter og ansatte skal øve på evakuering av bygningene, men også for å undersøke hvordan de tenker når de blir møtt med døden.

SE VIDEO HER

Ikke alle tenker likt

Selv om de fleste som testet simulatoren klarte å finne en trygg vei ut av rom og bygg, var det spesielt gamere som hadde problemer.

«Hvis en dør sto i flammer, ville gamere forsøke å løpe igjennom den i stede for å finne en alternativ utvei.» sa Dr. Smith ved universitetet.

Dette kan komme av at spillere behandler programmet som akkurat det, et spill. Der de har vært vandt med å kunne løpe igjennom flammer med minimal skade. La oss håpe de ikke gjør det når det skjer på ordenlig.